Суд по Насірову відмовився переносити засідання

Неділя, 5 березня 2017, 10:27

Солом'янський райсуд Києва ухвалив рішення приєднати уточнений висновок Інституту кардіології імені Стражеска щодо стану здоров'я Насірова до матеріалів справи.

З відповідним клопотанням звернулася сторона обвинувачення на початку засідання щодо обрання запобіжного заходу Насірову в неділю.

Прокурори зачитали частину висновку, де йдеться про те, що при стабілізації артеріального тиску пацієнт може продовжувати лікування в амбулаторних умовах, а також що станом на 4 березня він не потребує невідкладної медичної допомоги.

Пізніше один з 9 адвокатів Насірова, які беруть участь у засіданні, зачитав весь текст висновку. Адвокати не заперечували щодо його приєднання, однак стверджували, що вказані документи були отримані стороною обвинувачення в незаконний спосіб.

Суд також задовольнив клопотання обвинувачення про допит в якості свідка голови лікарської комісії, яка надавала відповідний висновок.

Захист наполягав на перенесенні засідання до стабілізації стану Насірова.

Сам Насіров також попросив дати йому можливість закінчити обстеження і стабілізувати стан здоров'я, після чого він зможе брати участь у засіданні.

Однак об 11:35 суд відмовив у відкладенні судового засідання в неділю.

Як повідомляє кореспондент "Української правди", на засіданні присутні народні депутати Андрій Журжій, Мустафа Найєм, Георгій Логвинський.

Як повідомлялося, раніше в розпорядженні "Української правди" опинився уточнений висновок Інституту кардіології, де зазначено, що в Насірова діагностовано гіпертонічну хворобу ІІ стадії, високого ризику, станом на 4 березня невідкладної допомоги він не потребує.

В ніч на 3 березня детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру. Він підозрюється у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України - "зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки".

За даними САП, дії Насірова завдали державі збитків у розмірі близько 2 млрд гривень. Кабмін відсторонив Насірова від посади на час розслідування. САП планує просити суд про утримання Насірова під вартою й відсторонення його від посади голови Фіскальної служби.

Увечері 4 березня судове засідання з обрання запобіжного заходу Насірову перенесли на 10:00 5 березня.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування