Насірова можуть відпустити, бо не можуть знайти суддю

Неділя, 5 березня 2017, 12:35
Насірова можуть відпустити, бо не можуть знайти суддю
Фото Наталі Непряхіної

Солом'янський райсуд Києва відмовляється визначити суддю, який розглядатиме клопотання захисту глави ДФС Романа Насірова про відвід судді Олександра Бобровника.

Про це повідомили "Українській правді" джерела серед учасників процесу.

За інформацією джерел, це мотивується тим, що згідно внутрішнього документу суду черговий суддя чергує лише про суботах, а по неділях чергового судді немає.

"Відтак якщо зараз не буде розглянути про суті клопотання про відвід судді, засідання з обрання запобіжного заходу не можна буде продовжити до того, як спливе термін тримання Насірова під вартою", - зазначило джерело.

Пізніше сам суддя Бобровник підтвердив "Громадському", що 5 березня нема чергового слідчого судді, але при цьому процесуально строк тримання Насірова під вартою спливає.

Тому, якщо не знайдеться суддя, Насірова о 23 годині відпустять.

Пізніше нардеп Мустафа Найєм повідомив, що станом на 13:30 в суді досі шукають другого суддю, який може розглянути відведення Бобровника.

"Але це не найсмішніше. Якщо навіть другого суддю знайдуть, і він, наприклад, задовольнить клопотання про відвід, доведеться шукати вже іншого суддю, який розглядатиме справу. Справа ускладнюється тим, що справи щодо обрання запобіжного заходу може розглядати тільки слідчий суддя, яких у Солом'янському суді всього два! Якщо ж такого не знайдуть, справу мають передати взагалі в інший суд", - написав Найєм у Facebook.

Як повідомлялося, у суботу після судового процесу з обрання запобіжного заходу главі ДФС представник сторони обвинувачення повідомив, що 72 години з моменту вручення підозри Насірову, протягом яких має бути обрано запобіжний захід, спливають о 23:00 неділі.

Якщо до того часу не буде винесено рішення щодо обрання запобіжного заходу, Насірова буде відпущено.

Роман Кравець, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування