Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В УЗ розповіли, як "блокадники" зупиняють вантажні потяги у Конотопі

Неділя, 5 березня 2017, 15:58

Протягом 5 березня учасники "блокади" на Сумщині здійснили дві спроби заблокувати рух вантажного поїзда на станції "Конотоп".

Про це у неділю повідомили в Укрзалізниці. 

"У неділю о 14:18 сторонні особи спробували заблокувати прямування вантажного поїзда на перегоні Вирівка–Конотоп. За оперативною інформацією, у блокуванні руху поїздів беруть участь двоє народних депутатів України та близько 100 сторонніх осіб. О 15:26 поїзд відновив рух", - йдеться у повідомленні. 

В УЗ підкреслили, що зазначений потяг на станції Хутір-Михайлівський пройшов усі необхідні процедури прикордонного та митного контролю і був допущений до подальшого курсування.

О 12:13 народні депутати затримали на п'ять хвилин рух вантажного поїзда.

За даними УЗ, на місці блокування потяга перебувають правоохоронні органи.

У відомстві уточнили, що перегін "Вирівка–Конотоп" перебуває на двоколійній ділянці, пасажирські поїзди курсують згідно з графіком.

Як відомо, через блокування залізничних колій у Конотопі поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 279 ч. 1 КК України "Блокування транспортних комунікацій шляхом перешкоджання або іншим способом, що порушило нормальну роботу транспортних засобів". За словами речника Нацполіції, з відповідним зверненням до поліції звернулася і "Укрзалізниця".

У "Штабі блокади" заявили, що акція з блокування потягів у Конотопі триває, оскільки УЗ "відмовилася надати документи на поїзди, які везуть вантажі з території Росії та окупованих територій України через Росію". 

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування