Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Білорусі тривають протести проти "дармоїдського податку"

Неділя, 5 березня 2017, 16:30

5 березня у Бресті відбувся черговий "Марш недармоїдів", участь у якому взяли близько тисячі осіб.

Про це повідомляє місцеве видання TYT.by.

"Частина учасників маршу спілкувалася з мером Бреста в актовому залі міськвиконкому, частина залишилася біля будівлі, де відбувся імпровізований мітинг, а потім вирушила маршем вулицями Бреста", - йдеться у повідомленні. 

Люди скандували гасла за скасування декрету №3 і "Живе Білорусь!". Акція пройшла мирно, міліція не перешкоджала ході, затримань у Бресті також не зафіксовано.

Також біля міськвиконкому акцію провела група анархістів у масках і з чорними прапорами, які вивісили розтяжку "Чиновник - головний дармоїд" і почали скандувати "Йди!", "Чиновники - злодії, політики - брехуни!".

 
Фото: Станислав Коршунов, TUT.BY
 
 

Мера Бреста також закликали звільнити затриманих напередодні активістів попередніх "Маршів недармоїдів" Андрія Шарендо та Наталю Папкову. 

Шарендо доставили до Ленінського райвідділу, де він пробуде до понеділка, на 6 березня у нього призначений суд. Папкова перебуває у психіатричному стаціонарі обласного психоневрологічного диспансеру, скільки вона там буде, наразі невідомо.

На несанкціонований "Марш недармоїдів" у Бресті люди збираються третю неділю поспіль: перша акція зібрала близько 100 учасників, на другу прийшли близько 300 осіб.

Акції проходили мирно, але останніми днями громадських активістів та політиків викликають у міліцію, щоб скласти протоколи за участь у "Маршах".  Нові марші плануються по всій країні у найближчі тижні.

Декрет №3 "Про попередження соціального утриманства" запровадили у 2015 році. Термін сплати податку на фінансування державних витрат за 2015 рік закінчився 20 лютого цього року. За несплату податку на дармоїдство передбачається штраф на суму від 2 до 4 базових величин або накладення адмінарешту, під час якого можуть залучити до суспільно корисних робіт. Штраф не звільняє від сплати податку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...