Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Борці з корупцією подали в суд на СБУ

Понеділок, 6 березня 2017, 12:45

Громадська організація "Центр протидії корупції" звернулася до суду з позовом проти Служби безпеки України, звинувативши спецслужбу в засекреченні декларацій співробітників.

Про це повідомляється на сайті Центру.

Там вважають, що визнання керівництвом СБУ інформації з декларацій державною таємницею та подача декларацій не до НАЗК, а у власну закриту систему невідомого походження, доступ до якої мають тільки в Службі – є незаконним.

Антикорупціонери хочуть, аби суд змусив СБУ розсекретити дані з декларацій, зокрема, стосовно змін майнового стану керівництва та слідчих, а також – визнав незаконним створення Службою власної системи обробки та зберігання декларацій.

За підрахунками ЦПК, станом на сьогодні лише 8 співробітників СБУ "наважилися" подати свої електронні декларації в публічний реєстр НАЗК. Серед них – сім з обласних управлінь спецслужби і тільки один співробітник центрального апарату.

Також активісти хочуть визнати незаконною бездіяльність керівництва Нацагентства з питань запобігання корупції, яке, за переконанням ЦПК, мало розробити порядок подання декларацій для "секретних держслужбовців", утім цього не зробило, і доступ до державної таємниці у НАЗК іще не отримали.

За інформацією Центру, справа слухається в Окружному адміністративному суді Києва під керівництвом судді Руслана Арсірія, "якого раніше ЗМІ викрили в любові до дорогих подорожей на невстановлені кошти".

Перше судове засідання у справі заплановане на 14:15 6 березня.

Як повідомлялося, раніше журналіст "Слідство Інфо" Дмитро Гнап опублікував розслідування про шикарний спосіб життя і часті поїздки на курорти судді Руслана Арсірія.

Незважаючи на це, суддю включили до складу комісії, яка обиратиме членів громадської ради при Раді суддів України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування