НАБУ – Луценку: Підозру Насірову вручили за всіма правилами

Понеділок, 6 березня 2017, 13:29

Антикорупційне бюро у відповідь на претензії генпрокурора Юрія Луценка обґрунтувало свої дії під час вручення підозри голові ДФС Роману Насірову.

Про це повідомляє у Facebook прес-служба НАБУ.

По-перше, кажуть там, на момент вручення повідомлення про підозру голова ДФС перебував у притомному стані і не потребував невідкладної медичної допомоги, що було пізніше підтверджено офіційними висновками комісії лікарів.

Окрім того, йдеться далі, оскільки вручення повідомлення про підозру є процесуальною, а не слідчою дією, на неї не розповсюджується норма про заборону вчинення у період часу з 22:00 до 6:00.

Також детективи заявили про неможливість виставити пост під палатою до ранку, як пропонував голова ГПУ. "Підкреслюємо, що будь-яке обмеження свободи підозрюваного можливе лише після складання протоколу про затримання, що й було зроблене о 23:50 2 березня", - сказали вони.

У НАБУ нагадали також, що згідно із законом письмове повідомлення про підозру вручається особі в день його складання слідчим або прокурором.

"Відтак, повідомивши про підозру голові ДФС 2 березня, детективи НАБУ лише виконали норму закону, оскільки саме того дня прокурор САП підписав цей документ. Недотримання строків у здійсненні цих дій із боку детективів суперечило б вимогам чинного процесуального законодавства України", - підкреслили в бюро.

"Таким чином, детективи Бюро та прокурори САП діяли у чіткій відповідності з нормами КПК України. За таких обставин, будь-які спроби поставити під сумнів законність повідомлення про підозру голові ДФС у вечірній час 2 березня в НАБУ розглядаються як маніпулятивні та як такі, що свідчать або про недостатню правову обізнаність коментаторів, або про їхній свідомий намір ввести суспільство в оману", - додали в НАБУ.

Як повідомлялося, генеральний прокурор Юрій Луценко розкритикував дії детективів Національного антикорупційного бюро під час вручення підозри голові Державної фіскальної служби Роману Насірову. Він вважає, що співробітники НАБУ мали вручити підозру не в п'ятницю пізно ввечері, а в суботу зранку.

У четвер пізно ввечері голові Державної фіскальної служби України Роману Насірову вручили підозру. За словами його адвокатів, у цей момент голова ДФС був непритомний.

За даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

САП інкримінує Насірову завдання збитків на 2 мільярди.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування