Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Саакашвілі вважає, що Путін не поладнає з його "другом" Трампом

Понеділок, 6 березня 2017, 15:05

Грузинсько-український політик Міхеїл Саакашвілі вважає, що новий президент США Дональд Трамп не буде "торгувати Україною" і не стане грати на руку Росії.

Про це екс-президент Грузії й колишній голова Одеської обласної держадміністрації, який вихвалявся багаторічною дружбою із Трампом, сказав в інтерв'ю Ліга.net.

На запитання, чи є в нього якісь пропозиції для Трампа в контексті України – на зразок "плану Артеменка", – Саакашвілі відповів: "Плану немає, звісно".

"Взагалі вся свистопляска за назвою "Трамп, давай ми тобі допоможемо вигідніше продати Україну" – це все від недалеких людей, які взагалі не розуміють Трампа", – вважає він.

"Трамп ніколи не торгуватиме Україною й ніколи не буде проросійським. Трамп – сильна особистість. Він перший президент США за багато років, який сказав: "Америка повинна навчитися вигравати війни", – заявив Саакашвілі.

"Путін не зможе налагодити стосунки із Трампом. Це раніше він виглядав хуліганом, який робить, що хоче, а цивілізований світ його цурався, бо не хотів встрявати у конфлікт, у тому числі й Обама", – вважає він.

На думку Саакашвілі, "результат правління Обами – це Іванишвілі й Янукович".

"Вони прийшли до влади в Україні й Грузії, поки Обама грався в "перезавантаження" з Росією. А Трамп шукає конфлікту, це його стихія. Путіну Трампа не переплюнути", – вважає він.

У приході Трампа до влади Саакашвілі бачить світову тенденцію: "У політиці всього світу є запит на оновлення, які б опитування нам не малювали".

Тому він бачить сенс у дострокових виборах в Україні: "Я певен, що тільки-но будуть дострокові вибори, люди будуть голосувати за нові сили. Сьогоднішню соціологію можете порвати й викинути".

Крім того, Саакашвілі зізнався: "Я з острахом зараз чекаю скасування візового режиму з ЄС, хоч і дуже хочу, щоб українці, особливо молоді люди, мали можливість їздити в Європу без віз".

"Просто ми втратимо ще 2-3 мільйони населення одразу, які виїдуть нелегалами. За три роки в Україні буде менше населення, ніж у Польщі, тоді як на початку незалежності українців було на 20 мільйонів більше за поляків", – сказав він.

"Україною сьогодні управляє не ця влада, а криза. Влада управляє медіа й корупційними потоками, але не країною", – додав Саакашвілі.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування