Суд, де розглядають справу Насірова, вдруге "замінували"

Понеділок, 6 березня 2017, 16:45

Невідомий повідомив про замінування будівлі Солом'янського районного суду Києва, де розглядається запобіжний захід для відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насирова.

Про це УП повідомив речник Нацполіції Ярослав Тракало.

"Отримали анонімне повідомлення про замінування суду на Смірнова-Ласточкіна. Туди поїхали вибухотехніки", - сказав він.

Наразі з будівлі суду проведуть евакуацію. На вулиці неподалік стоїть пожежна машина.

Раніше в будівлю суду зайшов чоловік у формі, який відмовляється від коментарів.

Депутат Юрій Деревянко, що перебуває в суді, вважає, що Насіров може скористатися замінуванням, щоб залишити територію суду.

 
Фото: Роман кравець

Станом на 18:12 у прес-службі НАБУ повідомили, що кінологи не знайшли вибухівки у будівлі Солом'янського райсуду. "Засідання може продовжуватися", - йдеться у Twitter-повідомленні відомства.

Окрім того, заступник командира ЦК "Азов" Назар Кравченко повідомив, що у залі суду перебувають народні депутати, які слідкують за тим, щоб Насіров не зник.

Як відомо, раніше у понеділок Солом'янський районний суд Києва відмовив захисту Насірова щодо проведення судово-медичної експертизи 6 березня.

6 березня громадські активісти пікетують будівлю суду в Києві, побоюючись, що відсторонений глава Державної фіскальної служби, звинувачений у зловживанні службовим становищем та нанесенні збитків державі в розмірі 2 млрд грн, може втекти.

4 березня також з'являлася інформація що будівля суду, де мало розглядатися обрання запобіжного заходу для Насірова, замінована.

За даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Читайте також: "Справа Насірова". Хроніки одного суду"

Оксана Коваленко, Олександр Шумілін, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News