Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Оприлюднено довідку про британське громадянство Насірова. Він відхрещується

Понеділок, 6 березня 2017, 19:43

Народний депутат БПП Мустафа Найєм оприлюднив довідку, яка свідчить про те, що у відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова є громадянство Великої Британії.

Відповідний документ нардеп опублікував на своїй Facebook-сторінці.

"Довідка про наявність у Романа Насірова громадянства Великобританії з травня 2012 року. Це вже не таємниця слідства. Крім того, що це вже офіційний документ, це ще й важливий аргумент на користь нашої акції під Солом'янським судом", - написав Найєм.

Він висловив сподівання на те, що суд врахує цей документ при визначенні Насірову запобіжного заходу.

Документ, оприлюднений Найємом
Документ, оприлюднений Найємом

Водночас під час судового засідання відсторонений чиновник заявив про своє громадянство таке: "Я не є громадянином Угорщини, не є громадянином Британії, я є громадянином України".

Раніше представник держобвинувачення заявив, що має докази наявності у Насірова громадянства Великої Британії. Окрім того, він сказав, що підозрюваний нібито має угорське громадянство.

Суд долучив клопотання із цією інформацією до матеріалів справи.

Як відомо, раніше у понеділок Солом'янський районний суд Києва двічі відмовив захисту Насірова у проведенні судово-медичної експертизи з визначення стану здоров'я.

6 березня громадські активісти пікетують будівлю суду в Києві, побоюючись, що відсторонений глава Державної фіскальної служби, звинувачений у зловживанні службовим становищем та нанесенні збитків державі в розмірі 2 млрд грн, може втекти.

За даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах нардепа Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати безпідставні рішення про розстрочку податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Читайте також: "Справа Насірова". Хроніки одного суду".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування