Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поліція відкрила справу за фактом конфлікту між Парасюком і Дзиндзею

Вівторок, 7 березня 2017, 13:14

Поліція почала кримінальне провадження стосовно конфлікту, який 6 березня виник на залізничній станції "Кривий Торець" між нардепом Тетяною Чорновол, її помічником і журналістом Андрієм Дзиндзею та нардепом Володимиром Парасюком.

Про це повідомляє прес-служба управління поліції Донецької області.

"В ході конфлікту були завдані тілесні ушкодження журналісту інформаційного агентства (Андрію Дзиндзі – ред.). Поліцейськими всі факти зареєстровані, проводиться перевірка", - йдеться у повідомленні.

Там розповіли, що близько 18:30 до Торецького відділення поліції надійшло повідомлення про те, що на станції відбувається конфлікт після того, як депутат Чорновол намагалася переконати припинити блокування залізничних колій. За даними правоохоронців, народний депутат перебувала зі своїм помічником, журналістом Андрієм Дзиндзею.

"Під час суперечки з боку блокувальників лунали образи та погрози на адресу народного депутата, крім того, невідомі особи декілька разів кинули в неї яйцями. На місці події з боку блокувальників був присутній інший народний депутат (Володимир Парасюк – ред.), який вступив у конфлікт з журналістом", - кажуть у поліції.

За їхніми словами, Дзиндзя після сутички звернувся до поліції з приводу "спричинення йому тілесних ушкоджень та заволодіння його особистим майном" народним депутатом з боку блокувальників Володимиром Парасюком. За його зверненням факт внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань з попередньою кваліфікацією за ст.186 "Грабіж" Кримінального кодексу України.

За інформацією поліції, на місце виїжджала слідчо-оперативна група, яка припинила конфлікт. Зараз вирішується питання про відкриття кримінального провадження за статтею "Хуліганство".

Сам Дзиндзя заявив у Facebook, що Парасюк побив і пограбував його "у присутності поліції". Відібрав відеокамеру та телефон. Також, за словами Дзиндзі, Парасюк пошкодив його авто.

"Парасюк перевершив себе, побив мене та машину, ще й пограбував у присутності Поліції… Силою відібрав у мене камеру та телефон", - написав він.

Дзиндзя виклав відео цих подій і опублікував фото пошкоджень свого авто.

Також Дзиндзя виклав відео, на якому Чорновол заявляє блокадникам, що їх використовує Росія для досягнення своїх цілей і що вони, блокуючи окупований Донбас, фактично працюють на Москву. Це дуже образило учасників блокади. "Шановна, ти мене ображаєш. Ти що, хочеш сказати, що я на москалів працюю?.. Шкода, що ти не чоловік, а жінок я не чіпаю", - заявив один з них. Після цього вони почали скандувати "Ганьба". Також на запису видно, як хтось із натовпу кілька разів кинув у Чорновол предмети, схожі на яйця.

Свою версію подій на станції опублікував у Facebook і нардеп Володимир Парасюк, що захищає блокаду. Він заявив, що Чорновол приїхала на блокпост зі своїм помічником Дзиндзею і кількома іншими нардепами з метою провокації.

"Вони собі придумали, що пустять Тетяну Чорновол першою, вона – жінка, нещасна, звичайно, що буде якійсь конфлікт, і зроблять з неї жертву. Оці ось Кишкар (БПП), Лапін (НФ), хто там ще був, Лубінець (БПП) стояли збоку і нічого взагалі не робили… Мені Дуже прикро, що вона покриває одного з найбільших злочинців України Пашинського (Сергія, нардеп від "Народного фронту" – ред.)", - зазначив він.

"Її закидали яйцями, але ніхто з чоловіків її не чіпав. Це їй дала ляпаса по обличчі жінка одного з учасників блокади, ветерана війни. Їй просто не сподобалось те, що вона обізвала її чоловіка агентом Кремля", - додав Парасюк.

Також він згадав, що з Чорновол приїхав "її провокатор Дзиндзя", але не став розповідати про конфлікт з ним, пообіцявши повернутися до цього питання згодом.

У той же час журналістка Вікторія Мамотюк повідомила у Facebook, що під час сутичок на станції "Кривий Торець" Андрій Дзіндзя "збив автомобілем учасника блокади та втік із місця пригоди". За її словами постраждалий пише заяву до поліції, а Дзіндзю впіймали на блокпосту. Вона виклала фото затримання.

Євген Кізілов, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...