Мінфін опублікував повний текст меморандуму між Україною та МВФ

Середа, 5 квітня 2017, 01:30
Мінфін опублікував повний текст меморандуму між Україною та МВФ

Міністерство фінансів України оприлюднило повний текст Меморандуму з Міжнародним валютним фондом.

Документ на 34 сторінках опубліковано на сайті Мінфіну.

До тексту меморандуму додається лист до директора-розпорядника МВФ Крістін Лагард від 2 березня 2017 року.

У ньому Україна просить надати транш у сумі 734,05 мільйона "спеціальних прав запозичення" (платіжний засіб МВФ), але відкласти чи модифікувати 8 критеріїв для його отримання, особливо – відкласти початок пенсійної та земельної реформ на кінець квітня і на кінець травня 2017 року, щоб було "більше часу для досягнення соціального консенсусу" щодо них.

Лист підписаний президентом України Петром Порошенком, прем’єр-мінстром Володимиром Гройсманом, міністром фінансів Олександром Данилюком та головою НБУ Валерією Гонтарєвою.

Раніше повідомлялося, що для продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом Україні потрібно підвищити пенсійний вік, скоротити кількість держслужбовців і бюджетників, скасувати "спрощенку" і відкрити земельний ринок.

3 квітня Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила рішення про виділення Україні четвертого траншу у розмірі 1 млрд доларів.

Меморандум із МВФ, серед іншого, передбачає випуск державою в 2017 році облігацій на 98 мільярдів гривень для докапіталізації банків і Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування