Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Окупанти в Криму затримали українське судно

Четвер, 6 квітня 2017, 09:30

Кримські прикордонники затримали українське риболовецьке судно "Рибак Херсона".

Про це, посилаючись на прес-службу так званого кримського прикордонного управління ФСБ РФ, повідомляє 6 квітня РИА Новости.

Окупанти заявляють, що судно "порушило держкордон і заглибилося на територію РФ" 4 квітня.

Судно йшло під прапором України, порт приписки Іллічівськ, судновласник ТОВ "БАРУ – Україна – Одеса".

Переслідував судно прикордонний сторожовий корабель "Аметист", оглядова група якого висадилася на борт "Рибака Херсона" для проведення контрольно-перевірочних заходів.

"В результаті опитування десяти членів команди і капітана (всі є громадянами України) встановлено, що судно, здійснюючи розвідку водних біологічних ресурсів у відкритому морі, заглибилося на територію нашої країни майже на 400 метрів", – йдеться в повідомленні.

Росіяни також повідомляють, що капітана українського сейнера притягнуто до адміністративної відповідальності з накладенням штрафу в розмірі 60 тисяч рублів.

Як відомо, Росія окупувала Автономну республіку Крим у 2014-му році.

Ключові міжнародні організації, в тому числі Генеральна асамблея ООН, засудили дії Росії і назвали анексію і окупацію Криму незаконною. Проти РФ були введені економічні санкції.

В березні 2017 року МЗС України вкотре звернувся до Росії з вимогою виконати резолюцію Генасамблеї ООН щодо територіальної цілісності України, прийняту 27 березня 2014 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування