Вища рада правосуддя позбавила статусу кількох одіозних суддів

Вівторок, 5 вересня 2017, 16:37

Вища рада правосуддя відмовилася вносити подання президентові Петру Порошенкові про призначення кількох суддів, зокрема Віктора Кицюка на посаду судді Печерського райсуду Києва.

Про це повідомляє 5 вересня речниця ВРП Оксана Лисенко на своїй сторінці в Facebook.

"ВРП відмовила у внесенні подання президентові України про призначенні Білика Олександра Володимировича – на посаду судді Голосіївського районного суду міста Києва; Кицюка Віктора Петровича – на посаду судді Печерського районного суду міста Києва та Ноздрякова Станіслава Вікторовича – на посаду судді Подільського районного суду міста Києва", – йдеться у повідомленні.

Як відомо, Кицюк виносив постанови у справах про адміністративне правопорушення відносно активістів Автомайдану.

Йому оголошено підозру у винесенні свідомо неправосудних рішень.

Як нагадує член Громадської ради доброчесності при Вищій кваліфікаційній комісії суддів адвокат Роман Маселко, раніше ВРП взагалі відмовилась будь-яким чином покарати Кицюка.

"Сьогодні ж ВРП відмовилась продовжити його повноваження безстроково. Це не покарання, але тепер Кицюк хоча б вже не буде отримувати зарплату та мати статус судді", – наголошує адвокат.

Маселко також нагадав, що суддя Голосіївського суду Києва Олександр Білик позбавив прав аж 9 невинних учасників поїздки до Межигіря.

"Але не лише повністю уник будь-якого покарання, але і у 2016 році був рекомендований діючою ВККС на обрання безстроково. Тепер і його буде звільнено", – зазначив адвокат.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News