У Нацполіції розповіли про "десятки затриманих хабарників" з ДМС

Субота, 27 січня 2018, 14:41

Начальник департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції Євген Коваль заявив про "десятки хабарників з Міграційної служби", яких затримано останнім часом і найближчим часом будуть нові затримання.

Про це Коваль заявив під час річної підсумкової колегії МВС, засідання якої відбулося у Києві 27 січня, пише "Інтерфакс-Україна".

За його словами, чиновники Державної міграційної служби "причетні до незаконних схем видачі закордонних паспортів".

"Попит завжди породжує пропозицію. В інтернеті є безліч оголошень про надання допомоги під час отримання закордонних паспортів, ціна питання - від 2,5 тис. до 25 тис. грн., залежно від термінів. ​​Навіть під час поверхневої перевірки встановлено, що кожне з них (оголошень) має корупційні контакти у підрозділах міграційної служби або створено чиновником цієї служби", - заявив Коваль.

Він зазначив, що останнім часом затримано "десятки хабарників міграційної служби, але це не зменшує і не змінює ситуацію на краще".

"Внутрішня безпека (Нацполіції) разом зі слідчими взялися за документування схеми в цілому ... Інформую, що найближчим часом буде проведено реалізацію і затримання", - повідомив Коваль.

Як відомо, 29 листопада 2017 року Державна міграційна служба повідомила, що агента НАБУ затримали під час спроби передачі хабара першому заступнику голови ДМС. Тоді ж у конспіративних приміщеннях НАБУ відбулися обшуки.

30 листопада НАБУ заявило, що її детектив не пропонував хабар, а проводив спецоперацію з викриття корупційної схеми, а СБУ, ведучи прослуховування для бюро, завербувала Пімахову для тиску на бюро.

Сама Пімахова виступила з викривальною заявою та запевнила, що сама звернулася до правоохоронців, бо не знала, що Сергій Титенков – агент НАБУ.

Генпрокурор Юрій Луценко назвав методи НАБУ неприпустимими, детективів НАБУ обраними без конкурсу, а техніку, яку вони використовують, – незаконною. У НАБУ заперечили його слова.

Після скандалу довкола НАБУ Пімахова пішла у відпустку.

24 січня НАБУ проводило обшук у Пімахової. Згодом у відомстві повідомили, що обшуки проводилися з метою пошуку та вилучення грошей.

Сама Пімахова назвала обшуки "помстою НАБУ" за те, що вона розповіла про пропозицію хабара.