З лівійського полону повернулися четверо українців

П'ятниця, 2 лютого 2018, 09:58

Після шестирічного полону у Лівії до України повернулися четверо громадян.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордоних справ. 

"2 лютого 2018 року українським дипломатам спільними зусиллями зі Службою зовнішньої розвідки вдалося забезпечити повернення на Батьківщину 4-х громадян України, які більше шести років утримувалися в Лівії", - сказано у повідомленні.

У МЗС закликали громадян України утриматися від поїздок до Лівії, оскільки дипломати не можуть забезпечити у цій країні належну консульсько-правову допомогу.

У відомстві також додали, що українцям, які перебувають у Лівії, краще залишити територію цієї країни.

"Українська правда" звернулася до МЗС за більш детальним коментарем щодо українських полонених у Лівії, відповіді поки не отримала.

Президент Петро Порошенко подякував дипломатам та працівникам зовнішньої розвідки за проведену роботу щодо повернення українців.

Як відомо, лівійські повстанці захопили 24 українців ще 2011-го року, звинувативши їх у тому, що вони воювали на боці Каддафі. Проте рідні полонених твердили, що люди приїхали працювати до Лівії за цивільними контрактами і постраждали ні за що. Один із полонених помер.

Пізніше військовий трибунал в Лівії засудив до тривалих термінів ув'язнення 19 українців, визнаних винними в пособництві режиму екс-лідера Лівії Муммар Каддафі.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування