Суд амністував екс-голову бази Нацгвардії, який вкрав майна на 2 мільйони

П'ятниця, 2 лютого 2018, 14:39

Суд відпустив по амністії колишнього начальника Центральної бази забезпечення Національної гвардії Вадима Іващука, який у змові з підлеглими вкрав з військового складу майна на 1,96 мільйона гривень.

Про це йдеться в ухвалі суду від 30 січня, текст якої є на сайті Єдиного реєстру судових рішень.

Слідство встановило, що в січні-вересні 2015 року Іващук, тоді ще перебуваючи на посаді начальника бази, разом з іншими військовими виокремили для подальшого привласнення і збуту військове майно, що зберігалося у складських приміщеннях бази в Києві, вартістю майже 2 мільйона гривень.

При цьому суд дійшов висновку, що порушення закону Іващуком полягає у "недбалому ставленні до служби", чим скористалися його підлеглі.

Зокрема, йдеться в рішенні суду, зі складів Центральної бази забезпечення Нацгвардії були викрадені військова форма, бронежилети, шоломи, армійські черевики і тактичні ліхтарі. Злочинці вантажили й вивозили військове майно на автомобілях.

Зрештою Іванчук уклав угоду про визнання вини з Генеральною прокуратурою, і його засудили до 2 років позбавлення волі.

Але водночас Подільський суд вирішив, що замість тюремного ув'язнення до засудженого варто застосувати 2 роки службового обмеження, а потім і взагалі ухвалив звільнити Іващука від покарання на підставі закону "Про амністію у 2016 році".

Вадим Іващук (на фото крайній праворуч)
Вадим Іващук (на фото крайній праворуч)
фото: прес-служба Нацгвардії

Євген Кізілов, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування