Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Київраду закликають не послаблювати обмеження швидкості на дорогах

Вівторок, 6 лютого 2018, 08:28

Громадські організації закликають Київраду не підвищувати максимально дозволену швидкість руху до 80 км/год на окремих вулицях столиці.

Про це йдеться у спільній заяві Центру демократії та верховенства права, ГО "Vision Zero", Асоціації велосипедистів Києва, Автоакадемії водійської майстерності.

Активісти назвали наміри міської влади послабити обмеження швидкості у столиці поспішними.

"Переконані, що підвищення швидкості має відбуватися виключно після проведення відповідної оцінки та експертизи з подальшим публічним обговоренням. Поспішне прийняття такого рішення неминуче призведе до негативних наслідків", - йдеться у заяві.

Активісти наголошують, що дозвіл їздити зі швидкістю 80 км/год погіршить безпеку пішоходів, велосипедистів, пасажирів громадського транспорту та й самих автомобілістів.

"Навіть і без цього підвищення ситуація з безпекою на київських вулицях є трагічною. За даними Нацполіції, у 2017 році в дорожніх аваріях на території Києва загинуло 180 осіб, що на 51% більше, ніж у попередньому році", - йдеться у заяві.

Автори звернення переконані, що згідно з Кодексом про адмінпорушення, який дозволяє безкарне перевищення швидкості на 20 км/год, фактичне обмеження швидкості на проспектах і вулицях столиці у разі прийняття такого рішення складе 100 км/год.

"Прийняття рішення про підвищення легальної швидкості до 80-100 км/год за таких умов неминуче призведе до майбутніх смертельних аварій", - переконані активісти.

Вони закликають Київраду відкласти прийняття рішення до змістовного вивчення питання; застосувати  індивідуальний підхід до кожної вулиці, а не приймати "пакетне" рішення; провести консультації з експертами, науковцями, представниками громадських організацій, Нацполіцією та Мінінфраструктури.

"Наша кампанія "За безпечні дороги" готова взяти участь у подальшій роботі над цим рішенням", - йдеться у заяві.

Як відомо, 10 листопада 2017 року Кабмін ухвалив постанову, яка з 1 січня 2018 року знизила з 60 до 50 км/год дозволену швидкість руху у населених пунктах.

29 січня 2018 року секретар Київради Володимир Прокопів опублікував список вулиць, на яких столична влада планує збільшити допустиму швидкість руху до 80 км/год.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування