Комітет запропонував Раді трьох кандидатів в аудитори НАБУ

Середа, 7 лютого 2018, 15:57

Антикорупційний комітет Верховної Ради запропонував голові парламенту Андрію Парубію винести на голосування три кандидатури на посаду члена комісії зовнішнього контролю з проведення аудиту ефективності діяльності НАБУ.

За дану пропозицію проголосувала більшість членів комітету, передає "Інтерфакс-Україна".

За його інформацією, мова йде про колишнього прокурора США Марту Борщ, колишнього прокурора Іспанії Карлоса Кастресана та професора Академії адвокатури Сергія Гончаренка.

За словами члена комітету Юрія Дерев'янка, всі троє пройшли конкурсний відбір в комітеті.

"Треба, щоб Верховна Рада визначилася щодо цих кандидатур", - запропонував він.

Як відомо, в липні 2017 року Комітет вже рекомендував парламенту обрати когось із цих трьох аудитором Національного антикорупційного бюро. Крім них, Рада тоді голосувала за ще одну кандидатуру - професора кафедри правосуддя Київського національного університету ім. Шевченка Олександру Яновську.

Під час рейтингового голосування Яновська набрала найбільшу кількість голосів, однак для затвердження її кандидатури голосів не вистачило.

До цього, 21 березня 2017 року, Верховна Рада вже голосувала за свого аудитора в НАБУ. Фракції БПП і "Народний фронт" підтримували тоді кандидатуру британця Найджела Брауна, якого навіть прозвали "ручним аудитором". Але тоді парламент не зміг обрати аудитора по своїй квоті.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування