Фахівці "Vodafone" змогли попрацювати в районі Золотого

Четвер, 1 березня 2018, 14:05

28 лютого фахівці компанії "Vodafone Україна" шукали пошкодження систем мобільного зв’язку в районі Золотого на Луганщині, але не виконано ще 17 заявок на ремонт на Донеччині.

Про це повідомила українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін на Донбасі (СЦКК), передає прес-центр штабу АТО.

За сприяння української сторони СЦКК, ДСНС України й спільних патрулів СЦКК та СММ ОБСЕ мобільний оператор провів роботи з виявлення пошкоджень волоконно-оптичної ділянки у районі Золотого.

Відновлення працездатності пошкодженого обладнання мобільного оператора дасть змогу у повному обсязі забезпечити послугами мобільного зв’язку усіх абонентів Vodafone, які проживають по обидві сторони лінії розмежування Луганської області.

"Разом з тим, окупаційні адміністрації РФ роблять все для того, аби зірвати планові ремонтно-відновлювальні роботи пошкодженого обладнання мобільного оператора Vodafone у Донецькій області", – йдеться яв повідомленні.

Станом на 28 лютого залишалося нереалізованими 17 заявок на проведення ремонтно-відновлювальних робіт, які надійшли від компанії "Vodafone Україна".

"Незважаючи на те, що проведення зазначених робіт підтверджено гарантіями безпеки з боку Української сторони, керівництво ОРДО продовжує систематично не надавати гарантій безпеки проведення робіт зі свого боку", – йдеться в заяві.

Українська сторона СЦКК вбачає незацікавленість "представників окупаційних адміністрацій РФ" у відновленні роботи "Vodafone Україна" на окупованій території.

Крім того, представники України в СЦКК, яку покинули росіяни, заявляє, що СММ ОБСЄ продовжує виявляти "розташування російськими окупаційними військами значної кількості засобів вогневого ураження" на захопленій території Донбасу.

Так, за результатами моніторингу, впродовж лютого СММ ОБСЄ зафіксувала відсутність 104-х танків різної модифікації (це повноцінна танкова бригада), що мали бути відведені до місць, визначених Мінськими домовленостями.

Нещодавно безпіотник місії ОБСЄ у Сарабаші зафіксував 4 самохідні гаубиці (2С1), що заборонено Мінськими домовленостями, додають в СЦКК.

І це при тому, що бойовики обмежують місію в здійсненні моніторингу і не допускають спостерігачів до військових об’єктів.

Олена Рощенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування