Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Польща, Чехія і Угорщина не підписували угоду ЄС щодо біженців

Неділя, 1 липня 2018, 07:12

У Празі, Будапешті та Варшаві заявили, що не приєднувалися до угоди ЄС з питань біженців.

Про це пише DW.com.

Чехія і Угорщина спростовують інформацію про те, що готові брати участь в процедурі висилки з Німеччини мігрантів, зареєстрованих в інших країнах ЄС.

"Ні про що подібне переговори не велися", - заявила представниця чеського уряду в інтерв'ю інформагентству CTK в суботу, 30 червня.

"Це тривожне повідомлення - повна дурість, - заявив прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш під час візиту до Франції. - Німеччина не зверталася до нас, і в даний момент я не став би підписувати таку угоду".

Слідом за Угорщиною польське керівництво також повідомило, що не підписало угоду з Німеччиною про прискорену висилку біженців.

"Немає ніяких нових угод, які стосувалися б прийому прохачів притулку від країн-членів ЄС", - заявив представник польського МЗС.

Польща, Чехія та Угорщина разом з 11 іншими країнами вказані в документі, в якому підбиваються підсумки переговорів в Брюсселі з проблеми мігрантів.

До Іспанії та Греції, які раніше вже погодилися з планом Меркель, приєдналися Бельгія, Данія, Естонія, Фінляндія, Литва, Латвія, Люксембург, Нідерланди, Португалія і Швеція. У документі йдеться про прискорення висилки мігрантів, чиї історії підпадають під дію Дублінської угоди.

Нагадаємо, що суперечка через політику щодо біженців спалахнула у Німеччині наприкінці весни. Ідеться про протистояння всередині союзу консервативних сестринських партій ХДС та ХСС. Глава МВС та лідер ХСС Горст Зеехофер не хоче пускати до Німеччини тих іноземців, чиї клопотання про притулок уже зареєстровані в інших країнах Євросоюзу.

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель, яка очолює ХДС, виступає за спільне європейське рішення цього питання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування