Головні новини дня – за 60 секунд

Четвер, 12 липня 2018, 21:07

САП закрила "справу рюкзаків" проти сина Авакова, Рада прийняла важливі правки по Антикорупційному суду, лідери президентського рейтингу отримали рекордно низьку підтримку – новини, які обговорювали 12 липня.

Про "справу рюкзаків". Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури закрив справу про розкрадання коштів проти сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова та екс-заступника міністра Сергія Чеботаря. Але третій фігурант справи Володимир Литвин хоче взяти провину на себе.

Про ДТП з нардепом Пинзеником. У центрі Києва позашляховик народного депутата Павла Пинзеника наїхав на одного з учасників акції власників машин на євро номерах, які блокували проїзд біля Верховної Ради.

О визите Сытника к Порошенко. Директор Национального антикоррупционного бюро Артем Сытник 26 апреля посещал дом, в котором живет президент Петр Порошенко в Козине.

Про Антикорупційний суд. Верховна Рада ухвалила закон про судоустрій і статус суддів Вищого антикорупційного суду  №7441, а також скандальні правки до нього, які вимагав міжнародний валютний фонд.

Це означає, що всі рішення щодо топ-чиновників Романа Насірова, Олександра Онищенка, Миколи Мартиненка та інших буде ухвалювати саме Антикорупційний суд.

Про вибори. Жоден з можливих кандидатів у президенти не набирає більше 10% підтримки населення.

Так, найбільш популярною залишається Юлія Тимошенко з 10%, далі з мінімальним розривом шоумен Володимир Зеленський (7%), потім - колишній міністр оборони Анатолій Гриценко та музикант Святослав Вакарчук (по 6%), діючий президент Петро Порошенко, співголова партії "Опозиційний блок" Юрій Бойко та лідер Радикальної партії Олег Ляшко набрали по 5%.

Про вибух міномету. Проведений 11 липня слідчий експеримент показав, що розрив міномета "Молот" на Рівненському полігоні, внаслідок якого загинули 3 військовослужбовці, ще 9 зазнали поранень, стався через подвійне заряджання.

Про Трампа та Порошенка. Президент України Петро Порошенко підтвердив, що його зустріч із президентом США під час саміту НАТО в Брюсселі відбулася.

"Ми дуже ретельно обговорили наступну зустріч президента Трампа в Гельсінкі (з Путіним – ред.). Було ретельно обговорено питання "Північного потоку-2", я дуже детально підготував президента Трампа (щодо цього – ред.)" - повідомив президент.

Про Трампа та НАТО. Президент США Дональд Трамп заявив, що за підсумками екстреної зустрічі не розглядає можливість виходу Сполучених Штатів зі складу Альянсу.

Про Трампа та Крим. Президент США Дональд Трамп уникнув прямої відповіді на запитання про можливість або неможливість визнання анексії Криму, але поклав відповідальність за анексію на свого попередника Барака Обаму.

Про подорожчання проїзду. Із 14 липня у столиці вдвічі подорожчає вартість проїзду у комунальному транспорті.

Відповідне розпорядження підписав голова КМДА Віталій Кличко.

Згідно з документом, пасажири, які користуються метрополітеном матимуть можливість платити за 1 поїздку від 6,5 грн, якщо придбають одразу 50 поїздок (тобто 325 грн).

Про ЦВК. Фракція Блоку Петра Порошенка готова відкликати одну зі свої кандидатур на посади членів Центральної виборчої комісії, щоб врегулювати питання їх кількості.

Про "Укроборонпром". Верховна Рада підтримала у другому читанні і в цілому законопроект № 6697, який дозволяє державному концерну "Укроборонпром" не віддавати борги країні-агресору.

Про навчання. "Українська правда" разом із Академією Deutsche Welle оголошують набір у третю "Школу економічної журналістики"

Викладають у Школі провідні українські журналісти та експерти в галузі економіки.

В ході навчання студенти Школи отримають як обширні теоретичні знання, так і досвід практичної реалізації журналістських проектів.

Перший навчальний модуль третього набору Школи стартує у вересні.

Усім, хто бажає стати студентами другого курсу "Школи економічної журналістики", слід заповнити анкету за посиланням.