Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Третій підозрюваний у "справі рюкзаків Авакова" бере вину на себе – НАБУ

Четвер, 12 липня 2018, 14:09
Третій підозрюваний у справі рюкзаків Авакова бере вину на себе – НАБУ

Третій фігурант справи так званих "рюкзаків Аваков" про розкрадання коштів Володимир Литвин хоче взяти провину на себе.

Про це йдеться в заяві Національного антикорупційного бюро.

У відомстві кажуть, що ввечері 11 липня детективу зателефонував прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Василь Кричун. Він "повідомив, що виніс постанову про закриття кримінального провадження" стосовно сина очільника МВС Олександра Авакова та екс-заступника міністра Сергія Чеботаря.

"Щодо третього підозрюваного (Литвина – УП), представника фірми-переможця, яка мала поставити ці рюкзаки, то він висунув версію про одноосібне вчинення кримінального правопорушення", – зазначають в НАБУ.

Детективи вважають рішення про закриття справи "незрозумілим і непослідовним".

Вони нагадали, що в квітні цього року разом з САП вирішили, що усі докази здобуто, і відкрили матеріали стороні захисту для ознайомлення.

"Після цього на вимогу прокурорів детективи підготували об’ємний реєстр та обвинувальний акт стосовно всіх трьох підозрюваних, які потрібні лише у випадку скерування до суду", – наголосили в Бюро.

Водночас, 10 липня в ЄРДР з'явилася відмітка прокурора САП про відновлення досудового розслідування у справі, хоча вона вже перебувала на стадії ознайомлення з матеріалами.

Також у відомстві зазначили, що місяць тому, 12 червня, попросили суд обмежити захист у термінах ознайомлення із матеріалами справи.

"Прокурор САП дане клопотання тоді не підтримав, відтак детективи подали його самостійно. Наразі це клопотання досі не розглянуто", – кажуть у НАБУ.

Раніше повідомлялось, що прокурор САП закрив справу   про розкрадання коштів проти сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова та екс-заступника міністра Сергія Чеботаря.

Третій фігурант, Володимир Литвин, лишається підозрюваним.

Очільник САП Назар Холодницький стверджує, що це було рішення  старшого групи прокурорів. Він сам начебто дізнався про постанову лише 11 липня і був нею обурений.

У справі про розтрату держкоштів при закупівлі рюкзаків для Нацгвардії Міністерством внутрішніх справ НАБУ восени 2017 року затримало 3 осіб: сина голови МВС Олександра Авакова, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та Володимира Литвина, який у 2014 році керував ІТ-компанією "Turboseo".

Їм було оголошено про підозру.

5 квітня 2018 року правоохоронці повідомили, що завершили досудове розслідування щодо всіх трьох підозрюваних.

У НАБУ тоді зазначили, що після того, як захист ознайомиться зі справою,  вона буде передана до суду.

Читайте також: Справа сина Авакова. Усі подробиці і реакція в оточенні міністра та президента

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування