Урядова криза у ФРН: критик Меркель Зеегофер хоче піти з посади міністра - ЗМІ

Понеділок, 2 липня 2018, 02:15

Партнер Ангели Меркель по коаліції, лідер Християнсько-соціального союзу Гoрст Зеегофер, запропонував на переговорах верхівки партії, які проходять у ніч на понеділок, 2 липня, піти з посади міністра внутрішніх справ та голови партії.

Про це з посиланням на Reuters повідомляє DW.

Зазначається, що Зеегофер може піти з посади через конфлікт з Меркель у міграційному питанні.

За інформацією агентства, Зеегофер запропонував три варіанти розвитку подій: або ХСС схвалює курс Меркель у питанні міграційної політики, або він, як голова МВС, самовільним рішенням закриває кордон для мігрантів, або ж йде з посади уряді та партії.

Повідомляється, що інші члени керівництва партії намагаються відмовити його від відставки.

Зеегофер очолює МВС в коаліційному уряді Меркель близько 100 днів. Він не погоджується з позицією канцлера щодо біженців та наполягає на впровадженні прикордонного контролю у ФРН, аби запобігти потраплянню у Німеччину тих, хто вже попросив притулку в інших країнах ЄС.

Водночас Меркель застерігає від односторонніх дій Берліна. Це, на її думку, послабить її позицію у процесі пошуку загальноєвропейського рішення кризи біженців.

На цьому тижні на саміті глав урядів країн ЄС в Брюсселі вдалося досягти прориву в питанні вирішення міграційної кризи. Але Горст Зеегофер критично оцінив досягнення компромісу на загальноєвропейському рівні.

Якщо голова МВС, лідер ХСС піде з посади, з уряду Меркель, імовірно, підуть також інші міністри від Християнсько-соціального союзу. Це може означати розпад правлячої коаліції в країні.

Але остаточного рішення ще немає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування