Стало відомо, чим отруїлися діти в таборі в Донецькій області

Вівторок, 24 липня 2018, 09:34

Причиною масового отруєння дітей у літньому таборі "Орлятко" в Донецькій області стали борщ, вівсянка і брудні руки кухаря.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на Донецький обласний лабораторний центр.

"Дизентерія дітям дійшла з борщу по-українськи, який був приготований, і з вівсяної каші. Джерелом захворювання була співробітниця харчоблоку, яка була носієм", - заявила завідувачка відділенням епідеміологічних досліджень Донецького обласного лабораторного центру Вікторія Бочко.

За її словами, у співробітниці харчоблоку не було клінічних проявів, а збудник в ній був присутній.

"Через те, що на підприємстві було безліч санітарних порушень, стало можливим зараження їжі, яку давали дітям", - додала Бочко.

У лабораторії відзначили, що швидше за все працівники їдальні, які хворіють на дизентерію, брудними руками розкладали їжу дітям.

Ступінь провини співробітників дитячого оздоровчого табору з'ясовують слідчі, а чиновники заявили, що проведуть масштабні перевірки у всіх дитячих таборах вже на цьому тижні.

Також повідомляється, що всім дітям, які отруїлися, в облдержадміністрації пообіцяли надати безкоштовні путівки в інші бази відпочинку.

Станом на вечір 23 липня з інфекційних відділень виписали майже всіх дітей, які отруїлися у літньому таборі "Орлятко".  

Як повідомлялося, 16 липня 60 дітей з "Орлятка" стали почуватися погано, мали підвищену температуру та нудоту. 33 з них було госпіталізовано

Вранці 18 липня стало відомо, що внаслідок отруєння госпіталізовано 84 людини. 19 липня кількість ушпиталених зросла до 94 осіб.

За фактом отруєння відкрито кримінальне провадження за статтею 325 "Порушення санітарних правил і норм".

У МОЗ заявили, що у частини отруєних у дитячому таборі "Орлятко" на Донеччині встановили гостру дизентерію.