Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Отруєння на Донеччині: у дітей виявили дизентерію

Четвер, 19 липня 2018, 19:33

У частини отруєних у дитячому таборі "Орлятко" на Донеччині встановили гостру дизентерію.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

"У 18 з 94 хворих підтверджено діагноз гостра дизентерія Зонне, збудниками якої є шигели дизентерії Зонне (Shigella sonnei)", – йдеться в повідомленні.

У МОЗ зазначають, що комплексне санітарно-епідеміологічне розслідування виявило "численні порушення санітарного законодавства".

Хворі перебувають під постійним медичним наглядом та отримують необхідне лікування, на даний час їх стан задовільний.

Крім того, в міністерстві нагадали, що наказом від 17 липня діяльність закладу "Орлятко" припинена, за поданням Держпродспоживслужби від того ж дня було відкрито кримінальне провадження за фактом порушення санітарно-епідеміологічних вимог.

Як повідомлялося, 16 липня після вечері 60 дітей з "Орлятка" стали почуватися погано, мали  підвищену температуру та нудоту. 33 з них госпіталізували.

Вранці 18 липня стало відомо, що у результаті отруєння госпіталізовані 84 людини.

Пізніше, 19 липня, стало відомо, що ця кількість зросла до 94 осіб.

За фактом отруєння відкрито кримінальне провадження за статтею 325 "Порушення санітарних правил і норм".

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що вестиме власне розслідування.

Спочатку повідомлялося, що отруєння сталося у таборі "Яструбок". Однак, як уточнюють у Держпродспоживслужбі, діти отруїлися у таборі "Орлятко", який є філією табору "Яструбок".

За даними "Громадського", у цих таборів різні директори, персонал і розташовані вони за 8 км один від одного. Але їхні керівники є подружжям, Олег Шевченко – директор "Яструбка", його дружина Людмила Шевченко – директор "Орлятка".

Зазначається, що табір "Яструбок" продовжує роботу, тоді як в "Орлятку" всіх відправили додому і на 10 днів призупинили його роботу.

"Орлятко" розрахований на 150 місць. Поточна зміна була другою, розпочалася з 14 липня – на відпочинок заїхало 134 дитини, у т.ч. 35 дітей до 15 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...