Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Попри зустріч із міністром, страйк волинських шахтарів поширився на схід

Вівторок, 3 липня 2018, 13:13

Незважаючи на зустріч представників профспілок з міністром енергетики та вугільної промисловості Ігорем Насаликом, до страйку долучилися гірники ще однієї шахти.

Про це повідомив у Facebook голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

За його словами, паралельно з гірниками шахти №10 "Нововолинська", що під землею вимагають погашення заборгованості із зарплат, працівники копальні імені Капустіна компанії "Лисичанськвугілля", що на Луганщині, вже другий день відмовляються спускатися у вибій.

Волинець розповів, що у вівторок разом з головою Профспілки працівників вугільної промисловості Віктором Турмановим зустрівся із міністром Насаликом.

"Під час розмови йшлося про досить тривожну ситуацію, що склалася у вугільній галузі, зокрема на шахтах державних підприємств "Селидіввугілля", "Львіввугілля", "Лисичанськвугілля" та інших. Міністр нас запевнив, що для виходу із критичного становища ведеться робота одразу по кількох напрямах", - зазначив голова профспілки.

Зокрема, каже він, Насалик запевнив, що докладаються зусилля для ухвалення Верховною Радою законопроекту №8362 щодо належного фінансового забезпечення державного сектора вугільної галузі. Цим документом на підтримку вуглепрому передбачено виділення 2,8 мільярда гривень, що дасть змогу виплачувати зарплатню шахтарям.

Але, зазначив Волинець, він "не надто оптимістично" сприймає сказане Насаликом.

"Адже два тижні тому міністр уже обіцяв зі стовідсотковою вірогідністю, що законопроект №8362 буде ухвалено Верховною Радою, однак його навіть не розглядали. Побачимо, як буде цього разу", - пише представник шахтарів.

За його словами, найгірша ситуація склалася на шахтах ДП "Селидіввугілля".

"Тому дві профспілки національного рівня ведуть активну підготовку до участі протестних заходів біля приміщень Верховної Ради та Кабінету міністрів, що мають відбутися вже цього тижня", - резюмує Волинець.

Як повідомлялося, в понеділок 47 гірників шахти "Нововолинська" відмовились підніматися на поверхню, допоки їм не заплатять борг із зарплати і не почнуть добудовувати копальню.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування