У законі про захист дітей намагалися протягнути пільги для Ахметова

Вівторок, 3 липня 2018, 14:19
У законі про захист дітей намагалися протягнути пільги для Ахметова

Фракція "Народний фронт" намагалася проштовхнути правку з пільгами для олігарха Ріната Ахметова в законопроект про аліменти.

Про це повідомили у Facebook народні депутати Єгор Соболєв та Мустафа Найєм.

За словами першого, депутат від НФ Юрій Вознюк запропонував поправку до проекту закону №8295 про внесення змін до статті 165 та 166 Податкового кодексу, який стосується захисту прав дітей. Правка пропонувала податкові пільги на ввезення обладнання відновлюваної енергетики, проте не була підтримана парламентом.

За поправку проголосували 155 депутатів з 226 необхідних. У ній пропонувалося, зокрема, звільнити до 1 січня 2020 року від сплати ПДВ операції із ввезення устаткування для виробництва енергії з відновлюваних джерел.

Соболєв підкреслив, що такі зміни були б вигідні, перш за все, компаніям Ахметова.

"Заблокували спробу встромити в законодавство про захист дітей пільги на завезення обладнання для компаній, насамперед, Ріната Ахмєтова", - написав депутат.

Він дав посилання на сторінку сайту парламенту, де чітко видно, хто і як голосував за цю новацію.

За словами Найєма, поправку підтримувала також фракція "Блок Петра Порошенко".

"Як ви думаєте, в інтересах якого ах̶м̶е̶т̶о̶в̶а̶ мецената в законі про захист дітей (!) раптово з'явилася поправка про звільнення від оподаткування імпорту обладнання для відновлюваної енергетики? Поправку вніс Народний фронт, а захищав БПП", - пише нардеп.

Зрештою Верховна Рада ухвалила закон, але без скандальної поправки. Про це у Twitter написав міністр юстиції Павло Петренко.

Як повідомлялося, нардепи також пропонують скасувати для Ахметова високі "зелені тарифи".

Євген Кізілов, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування