Британська поліція повідомила про нові випадки отруєння під Солсбері

Середа, 4 липня 2018, 05:54

У сусідньому з британським Солсбері місті були виявлені дві людини без свідомості. Поліція припускає їх контакт з невідомою речовиною.

Про це пише DW.com.

Поліція графства Вілтшир в середу, 4 липня, повідомила про нові випадки отруєння під Солсбері. За інформацією поліції, 30 червня в містечку Еймсбері в одному з будинків були виявлені чоловік і жінка без свідомості. Поліція припускає їх можливий контакт з "невідомою речовиною".

Постраждалих помістили в лікарню в Солсбері, вони знаходяться в критичному стані. Фахівці проводять необхідні процедури для визначення речовини.

У розпочатому розслідуванні поліції беруть участь кілька структур.

Ряд місць, які постраждалі могли відвідати перед інцидентом, будуть оточені в якості запобіжного заходу, йдеться в заяві поліції.

Як повідомлялося, на початку березня колишній співробітник ГРУ РФ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені без свідомості в британському Солсбері.

Їх отруїли нервовим агентом епохи холодної війни, за що уряд звинуватив Росію, зануривши двосторонні відносини на новий мінімум, хоча Кремль заперечує будь-яку причетність.

Протягом декількох тижнів британські служби очищували місця, де перебували Скрипалі у день отруєння, та де міг залишатися нервовий агент. 

18 травня стало відомо, що Скрипаль вийшов з лікарні. Юлію Скрипаль виписали 9 квітня.

Поліція продовжує розслідування інциденту.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування