Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Сенаті США погодилися, що РФ намагалася допомогти Трампу перемогти на виборах

Середа, 4 липня 2018, 07:43

Комітет з розвідки Сенату США підтвердив висновки розвідувального співтовариства про втручання Росії в президентські вибори в США в 2016 році.

Про це йдеться у звіті комітету, опублікованому у вівторок, 3 липня.

"Комітет майже півтора року вивчав аналітичну роботу, виконану розвідувальним співтовариством, і джерела, на яких вона грунтувалася, і не бачить ніяких причин оскаржувати його висновки", - йдеться в публічній заяві, поширеній головою комітету республіканцем Річардом Беррі.

"Ми вважаємо, що президент Росії Володимир Путін в 2016 році санкціонував кампанію, спрямовану на президентські вибори в США. Цілі Росії полягали в підриві довіри громадськості до демократичного процесу в США, очорненні Клінтон і нанесенні збитку її можливості бути обраною і потенційному президентству. Ми також вважаємо, що Путін і російський уряд створювали явні преференції обраному президенту Трампу", - йдеться в звіті.

Як повідомлялось, спецслужби США прийшли до висновку, що російські хакери перед американськими президентськими виборами 2016 року здійснювали кібератаки на сервери Демократичної партії, а також в ході виборчої кампанії за дорученням Москви поширювали пропаганду в соцмережах з метою вплинути на її результати на користь Дональда Трампа.

Розслідуванням втручання Росії у вибори і зв'язками адміністрації Трампа з Кремлем займається спецпрокурор Роберт Мюллер.

Сам президент Трамп досі жодного разу не визнав, що Росія намагалася вплинути на результат президентських виборів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування