Керівництво держави отримує багатомільйонні "чайові" від Укроборонпрому – Лещенко

Середа, 4 липня 2018, 15:01

Укроборонпром генерує багатомільйонні "чайові" для керівництва країни, продаючи товари через кіпрські офшорні компанії.

Про це пише народний депутат Сергій Лещенко у блозі на "Українській правді".

Як приклад він навів продаж двох видів товарів озброєння державним заводом "Імпульс" з міста Шостка, який входить в структуру Укроборонпрому, куратором якого є бізнес-партнер президента та перший заступник секретаря Радбезу Олег Гладковський.

Згідно з документами, які оприлюднив Лещенко, у квітні минулого року "Імпульс" продав партію у 109 упаковок капсуль-детонаторів та капсуль-запалювачів за 95 тисяч євро.

Покупцем виступив кіпрський офшор PH Strategic Business Limited. Одержувачем продукції була сербська компанія Sloboda

 



"Sloboda купила всю цю продукцію у кіпрської прокладки, але за суму... майже 700 тисяч євро. Проплата пройшла через латвійський банк ABLV, який в лютому 2018-го американський Мінфін звинуватив у відмиванні грошей", - написав Лещенко. 

 

Він відзначив, що різниця на обородці склала 600 тисяч євро на одній лише партії, кошти залишилися на рахунках фірми з Кіпру.

"Масштаби зловживань сягають сотень мільйонів доларів, які виводяться на рахунки корупціонерів при потуранні – а скоріше співучасті – президента Порошенка", - зазначає нардеп.

Він також нагадав, що "Укроборонпром" після інавгурації Порошенка очолив маловідомий на той момент Роман Романов, який до того працював дилером у Херсонській області продукції компанії "Богдан", що належить Гладковському.

Пізніше Романова звільнили. Але на своїй посаді залишилася заступник керівника "Укроборонпрому" Світлана Хромець, яка походить з тієї ж корпорації "Богдан" і яку Лещенко називає "мозком усіх схем".

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування