В’ятрович про заборону будувати музей революції: Непокаране зло зростає

Четвер, 5 липня 2018, 09:22
В’ятрович про заборону будувати музей революції: Непокаране зло зростає

Голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович обурився забороною будівництва Меморіалу героїв Небесної сотні.

Так він прокоментував у соцмережах припис Генеральної прокуратури.

"Хто досі не спромоглися виконати свою роботу зробити те, що вимагало суспільство - покарати винних у вбивствах на Майдані, вирішили зупинити будову Меморіалу Героїв Небесної Сотні", – заявив В'ятрович.

"Департамент ГПУ зупиняє будівництво Музею і Меморіалу Революції гідності. Воістину непокаране зло зростає", – додав він.

Напередодні директор "Музею Революції гідності" Ігор Пошивайло заявив, що Департамент спецрозслідувань Генпрокуратури видав припис про заборону будівництва на Інститутській.

Згодом речниця генпрокурора Лариса Сарган у розмові з "Українською правдою" наголосила, що рішення про заборону будівництва ухвалив департамент Сергія Горбатюка, який не поспішає з розслідуванням.

А Горбатюк уточнив, що прокурор видав заборону на зміну ландшафту до завершення слідчих експериментів – вона діятиме  2-3 місяці.

Раніше оприлюднили проект майбутнього музею, який переміг на конкурсі. Він має ще пройти громадське обговорення.

У березні 2017 року президент Петро Порошенко узаконив надання землі під "Музей Революції Гідності".

14 вересня 2017 року Київрада надала земельну ділянку орієнтовною площею 1,22 га Музею Революції Гідності.

18-20 лютого 2014 року у Києві вбили понад сотню активістів, які протестували проти політики екс-президента Віктора Януковича і домагалися повернення до євроінтеграції. Винні у смертельних побиттях і розстрілах на Майдані досі не покарані.

Олена Рощенко, УП, доповнено

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування