У Москві за листівки на підтримку Сенцова затримали акторів театру

Четвер, 5 липня 2018, 13:06

У центрі Москви пізно увечері 4 липня після вистави затримали дев'ятьох співробітників "Театру.doc".

Про це повідомляє портал "Медіазона".

За словами актриси Марії Чупринської, співробітники театру вирішили прогулятися на після вистави "Дорослі зовні".

"До нас підійшли молоді люди, п'ять амбалів, мужиків, хто в шкірянках, хто як, і з ними співробітник поліції, який представився Горячкіним. Вони до нас підійшли і почали нас затримувати і кричати, що ми повинні з ними проїхати до відділку", - розповіла вона.

"Ми запитали, на якій підставі, вони стали ржати і говорити, що ці амбали – п'ять свідків, які будуть свідчити про наші злочини – спиртне або наркотики. Показують на режисера Сашу Кудряшова і кажуть - ну ось, ви виглядаєте як наркоспоживач", - каже Чупринська.

Потім, розповідає актриса, чоловіки показували їй і її колегам Олені Носовій та Алісі Сафіній їх фотографії з Facebook, пов'язані з роздачею фотографій Олега Сенцова, називали дівчат по імені та прізвища, хоча ті не показували ніяких документів.

Актрису Тетяну Демидову вдарили в живіт, але не стали затримувати. У режисера Кудряшова, який знімав те, що відбувається на телефон, відібрали пристрій і стерли запис, потім дев'ятьох співробітників театру і їх знайомого привезли в ОВД "Басманное".

За словами Чупринською, у відповідь на прохання уточнити претензії, поліцейські "весь час ржуть, кажуть:"Я - полковник Чингачгук, зараз ми будемо думати, що з вами робити - пияцтво або наркотики"".

Близько першої години ночі всіх затриманих акторів відпустили.

За словами режисера театру Зареми Заудінової, актори мають намір подати скарги на протизаконне затримання.

"Театр.doc" - московський театр документальної п'єси серед іншого приділяє значну увагу українській тематиці.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...