Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗМІ: Спецпрокурор Мюллер почав збільшувати штат своєї команди

П'ятниця, 6 липня 2018, 01:02

Спецпрокурор ФБР Роберт Мюллер, який веде розслідування щодо можливого втручання Росії в американські вибори у 2016 році, почав розширювати штат своєї прокурорської групи.

Про це пише The Hill.

"Спецпрокурор Мюллер наймає додаткових прокурорів для роботи у рамках розслідування щодо втручання Росії в президентські вибори 2016 року", - повідомляє видання із посиланням на кілька джерел серед колишніх і нинішніх членів адміністрації.

Зазначається, що Мюллер залучає професійні кадри з кількох офісів генпрокурорів та з Мін'юсту США.

За припущеннями джерел, це може бути ознакою того, що спецпрокурор готується бути усуненим від розслідування, тому хоче залишити все в руках лояльної групи прокурорів. 

На сьогодні у офісі Мюллера працюють 17 федеральних прокурорів, які займаються великою кількістю справ, пов'язаних із вірогідним втручанням РФ у вибори.

Крм цього, повідомляється, що діяльність команди Мюллера обійшлася американським платникам податків у $7,7 млн, а витрати Міністерства юстиції за цей же період склали $9 млн.

Як повідомлялось, спецслужби США прийшли до висновку, що російські хакери перед американськими президентськими виборами 2016 року здійснювали кібератаки на сервери Демократичної партії, а також в ході виборчої кампанії за дорученням Москви поширювали пропаганду в соцмережах з метою вплинути на її результати на користь Дональда Трампа.

Сам президент Трамп досі жодного разу не визнав, що Росія намагалася вплинути на результат президентських виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування