Трагедія на полігоні: Порошенко заборонив використовувати міномети "Молот"

П'ятниця, 6 липня 2018, 12:18
Трагедія на полігоні: Порошенко заборонив використовувати міномети Молот

Президент Петро Порошенко доручив військовому керівництву оперативно розслідувати причини трагедії на полігоні в Рівненській області та тимчасово заборонив використовувати міномети "Молот".

Про це він сказав, під час відвідин "Заводу 410 цивільної авіації" у Києві.

Президент дав завдання міністру оборони Степану Полтораку та начальнику Генштабу Віктору Муженку терміново розібратися в причинах цієї трагедії і вжити вичерпних заходів, для запобігання подібного в майбутньому.

"Даю доручення на навчаннях до завершення розслідування зазначені міномети не застосовувати. Наприкінці наступного тижня доповісти перші результати розслідування", – наголосив глава держави.

Прес-служба Генеральної прокуратури повідомляє, що генпрокурор Юрій Луценко взяв під особистий контроль розслідування інциденту, а також відповідність мінометів "Молот" технічним умовам.

Зазначається, що на місці події працює група прокурорів на чолі з військовим прокурором Рівненського гарнізону. Проводяться першочергові слідчі дії.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 414 КК України здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції України у Рівненській області, а процесуальне керівництво – військова прокуратура гарнізону.

Як повідомлялось, 6 липня під час військових навчань на Рівненському полігоні вибухнув міномет "Молот".

За попередньою інформацією загинули 3 військових, ще 9 отримали поранення. Троє з цих дев’яти поранених – у важкому стані.

Основною версією вибуху міномета на Рівненському полігоні є порушення заходів безпеки.

У липні 2016 року на Широколанівському полігоні на Миколаївщині під час стрільб розірвався 120-мм міномет "Молот." Загинули двоє бійців 57-ї бригади.

Слідство тоді не встановило несправності в мінометі, який вибухнув на полігоні.

Тоді у Збройних силах стверджували, що міномет зарядили несправною міною.

У листопаді 2016 року прогримів вибух міномета "Молот" у селищі Новомиколаївка Донецької області – тоді загинули двоє бійців батальйону "Айдар".

У 2017 році троє українських бійців загинули в Авдіївці під час стрільби з цього міномета.

Дослідний зразок міномету вирішили доопрацювати.

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування