У Польщі розслідують можливу участь українського підприємства у незаконній торгівлі зброєю

П'ятниця, 6 липня 2018, 14:54

Окружна прокуратура Варшави звернулась до  українських правоохоронців по допомогу у розслідуванні походження коштів на рахунку, яким користується ДП "Спецтехноекспорт", яке може бути пов'язане з відмиванням грошей від продажу озброєння та військового обладнання.

Про це йдеться в судових матеріалах, повідомляє проект "Марлін".

Відповідне звернення було у січні 2018 року.

В документі зазначається, що третє відділення з господарських злочинів Окружної прокуратури Варшави розслідує провадження  щодо походження коштів у розмірі мінімум 32,6 млн злотих (майже 228 млн грн) на рахунку польського банку РЕКАО S.A у Варшаві.

За даними польських правоохоронців, ці рахунки належали кіпрській компанії Вlessway Limited та могли бути пов'язані з відмиванням грошей та походити від обороту озброєння та військового обладнання.

Повідомляється, що власниками кіпрської фірми Blеssway Limited за даними OpenCorporates  є два громадянина Кіпру та українець ім'я Василь Бабицький.

"Місцевою польською прокуратурою також установлено, що розрахунковий рахунок відкритий в "Укрексімбанку" використовувався державним підприємством "Спецтехноекспорт"", - повідомляє проект.

Зазначається, що українські прокурори просять тимчасовий доступ до зазначеного рахунку, а саме інформацію про рух коштів на рахунку за період 1 жовтня по 31 жовтня 2014 року, а також інформацію щодо фірм іноземних держав, якими здійснювались нарахування коштів на рахунок у період з 10 червня 2011 року по 20 липня 2016 року.

Суд надав доступ слідчим до копій банківських документів.

Як повідомлялося, ГПУ розслідує як підприємство "Спецтехноекспорт" протягом 2017 року в межах договору комісії допомогло маловідомій  приватній фірмі експортувати товари подвійного (військового) призначення невідомого походження на суму понад 3,1 мільйона доларів.

Національне антикорупційне бюро підозрює посадовців ДП "Спецтехноекспорт" у змові з невстановленими особами та заволодінні протягом 2015-2016 років бюджетними коштами в сумі 2,6 млн доларів.

Державне підприємство "Спецтехноекспорт" входить до структури державної компанії "Укрспецекспорт", яку протягом 2015-2018 років очолював Павло Букін.

В лютому 2018 року Павло Букін став директором концерну "Укроборонпром".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...