Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокуратура віддала до суду справу про кримського генерала-зрадника

Субота, 7 липня 2018, 12:49

Військова прокуратура Центрального регіону скерувала до суду обвинувальний акт стосовно заступника начальника управління держохорони України – директора Департаменту охорони в АР Крим УДО України генерал-майора Станіслава Шапортова, якого підозрюють у держзраді (ч.1 ст.111 КК). 

Про це повідомили у прес-службі військової прокуратури.

становлено, що у березні 2014 року Шапортов, сприяючи Росії та її представникам у проведенні підривної діяльності проти України, під час загальних зборів та особистих зустрічей з військовослужбовцями Департаменту охорони в АР Крим Управління державної охорони України підбурював підлеглий особовий склад щодо невизнання органів державної влади України, невиконання наказів керівництва УДО України, а також невжиття заходів щодо протидії агресії та військовій окупації Криму і Севастополя", - йдеться у повідомленні.

Крім цього, Шапортов займався організацією участі особового складу у проведенні незаконного референдуму на території АР Крим, організованого окупаційною "владою".

25 червня 2017 р. Подільський райсуд Києва надав дозвіл у порядку ст. 297-4 КПК України на здійснення спеціального досудового розслідування щодо підозрюваного.

"Дозвіл надано у зв’язку з переховуванням підозрюваного від органу досудового розслідування з метою ухилення від кримінальної відповідальності", - уточнили у прокуратурі. 

Раніше у прокуратурі повідомляли, що в результаті дій Шапортова у 2014 р. близько 500 військовослужбовців і співробітників Департаменту держохорони в Криму "не виконали наказ "Про передислокацію" від 25 березня і перейшли на бік ворога".

Сам Шапортов прийняв присягу на вірність РФ і з квітня 2014 року до вересня 2016-го був заступник командира військової частини 38969 Федеральної служби охорони РФ.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування