Порошенко 8 липня відвідає Польщу і Волинь

Субота, 7 липня 2018, 16:32

Президент Петро Порошенко 8 липня здійснить робочий візит до Польщі та відвідає Волинь, куди у той же день прибуде президент Польщі Анджей Дуда.

Про це повідомила прес-служба глави держави.

У повідомленні сказано, що програмою візиту передбачено відвідання села Сагринь Люблінського воєводства. Там президент відкриє Меморіал пам’яті українців, які загинули від рук польських "селянських батальйонів" та підрозділів Армії Крайової у 1944 році.

Порошенко візьме участь у богослужінні за загиблими українцями, а також зустрінеться з представниками української громади Польщі.

Крім того, Петро Порошенко відвідає також Волинську область "з метою участі у заходах із вшанування пам’яті українців – жертв польсько-українського конфлікту 1943-1944 років".

Як повідомлялося, 8 липня польський президент Анджей Дуда теж прибуде на Волинь. За даними його канцелярії, Дуда візьме участь у літургії в соборі Святих апостолів Петра і Павла в Луцьку, присвяченій пам’яті жертв Волинської трагедії.

"Анджей Дауда також віддасть символічну данину жертвам геноциду в районах сьогодні неіснуючих польських сіл на Волині і покладе вінок на цвинтарі - на місці безіменного поховання у братській могилі загиблих поляків", - повідомили в канцелярії польського президента.

У селі Сагринь 1944 року польська Армія Крайова разом з "селянськими батальйонами" убила кілька сотень українців.

11 липня у Польщі відзначають Національний день пам'яті жертв "геноциду, вчиненого українськими націоналістами". Вперше на державному рівні роковини Волинської трагедії у Польщі відзначили торік.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News