Адвокат: Голосіївський суд Києва може очолити нелюстрована "суддя Майдану"

Неділя, 8 липня 2018, 22:03
Адвокат: Голосіївський суд Києва може очолити нелюстрована суддя Майдану

Голосіївський районний суд м.Києва може очолити "суддя Майдану" Наталія Чередніченко. 

Про це 8 липня заявив адвокат, активіст, член "Автомайдану" Роман Маселко. 

Адвокат зауважив, що на голову райсуду висувають суддів, "які тісно пов'язані з колишньою головою суду (Оленою) Первушиною".

"9 липня у Голосіївському суді знову спробують обрати голову. Як стало відомо, реальним кандидатом на голову є суддя Чередніченко Н.П.", - зазначив він.

За його повідомленням, суддя Чередніченко позбавила водійського посвідчення власника авто за поїздку до Межигір'я у часи Майдану.

"Водій туди навіть не їздив, його авто просто засвітилось у базах ДАІ і на нього зробили "липовий" протокол. На засіданні суду власник авто зі свідками доводив, що його взагалі не було у Києві у той день, коли він начебто щось порушив. Прийшов свідок, який стверджував, що саме він користувався авто. Але на суддю Чередніченко це не справило жодного враження і вона забрала водійське посвідчення на 3 місяці", - зазначив Маселко. 

Він нагадав, що відповідно до закону, суддя Чередніченко підлягає люстрації, однак уникла її, "бо голова суду Первушина склала довідку, що вона не підлягає люстрації".

"Начебто рішень щодо активістів Чередніченко не виносила. І дійсно, у Реєстрі ви не знайдете цього рішення. І у декларації доброчесності суддя теж збрехала, що не виносила таких рішень", - зазначив Маселко. 

 

Наталія Чередніченко посіла посаду судді Голосіївського райсуду м. Києва у 2001 році, з 2006 року обрана на посаду судді безстроково. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування