У РФ кажуть, що кримчанам погано живеться, бо Україна не визнає "референдум"

Понеділок, 9 липня 2018, 16:17

Секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев заявив, що українська влада і українські націоналісти причетні до дестабілізації ситуації в окупованому Криму, бо не сприймають так званий "референдум".

Про це він сказав на засіданні в Севастополі 9 липня, передає ТАСС.

За його словами, наразі зберігається "загроза дестабілізації суспільно-політичної та соціально-економічної ситуації".

Патрушев впевнений, що це пов'язано з "деструктивними прагненнями діючої політичної влади України", а також з нібито агресивною діяльністю українських націоналістів, які не визнають "волевиявлення народів Криму про возз'єднання з Росією".

Крім того, російський чиновник заявив, що до зростання злочинів екстремістського характеру на півострові причетний "Меджліс" кримськотатарського народу і саме його "радикально налаштовані" лідери нібито висловлюють готовність до диверсій та терактів.

Він додав, що з минулого року в Криму "виявлено понад півтори тисячі порушень законодавства в сфері протидії тероризму і екстремізму, внесено 1200 актів прокурорського реагування, порушено 12 кримінальних справ".

Також Патрушев вважає, що ринок праці на окупованому півострові страждає від "неефективного контролю міграційних потоків".

Росія окупувала Автономну республіку Крим в 2014-му році.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014-го початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією.

Ключові міжнародні організації, в тому числі Генеральна асамблея ООН, засудили дії Росії і назвали анексію і окупацію Криму незаконною. Проти РФ були введені економічні санкції.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування