МЗС Росії підтвердило загибель трьох журналістів в Африці

Середа, 1 серпня 2018, 00:08

Міністерство закордонних справ Росії підтвердило загибель в Центральноафриканській республіці трьох журналістів - Орхана Джемаля, Кирила Радченка і Олександра Расторгуєва, які знімали фільм про ПВК "Вагнер".

Про це повідомляє прес-служба МЗС РФ.

"Згідно з інформацією, що надходить з ЦАР, 30 липня неподалік від міста Сібю (300 кілометрів на північ від столиці ЦАР - міста Бангі) загинули три людини, які мали при собі тільки журналістські документи, видані на ім’я Кирила Радченка, Олександра Расторгуєва та Орхана Джемаля", - йдеться у заяві.

За даними відомства, тіла загиблих уже доставили в столицю ЦАР, в подальшому вони будуть відправлені до Росії.

В МЗС також наголосили, що співробітники посольства Росії в ЦАР не знали про перебування на території країни російських журналістів.

Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу за статтею "вбивство".

Як раніше повідомляв телеканал "Дождь", журналіст Орхан Джемаль, оператор Кирило Радченко і режисер Олександр Расторгуєв загинули в ЦАР.

Журналісти знімали там документальний фільм про роботу ПВК "Вагнер" - це був спільний проект "Центру управління розслідуваннями" і Расторгуєва.

Головний редактор "Центру управління розслідуваннями" Андрій Коняхін розповів російській службі ВВС, що вони робили спільний проект по Центральноафриканській республіці.

"Ми робили разом проект по ЦАР. Позавчора ввечері вони виходили на зв'язок в останній раз. Правда, дуже важко говорити, це мої друзі", - сказав він.

За даними AFP, тіла загиблих знайшли в 23 кілометрах від міста Сібут. Агентство відзначало, що росіян вбили невстановлені озброєні люди.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування