Поліція поки не знає мотиву вбивства "Сармата"

Середа, 1 серпня 2018, 12:53

Правоохоронці поки не можуть назвати мотиву вбивства учасника АТО і громадського активіста Віталія "Сармата" Олешка і будуть відпрацьовувати всі версії.

Про це під час брифінгу розповів начальник ГУ НП в Запорізькій області Сергій  Коміссаров.

"Економічна діяльність - він колишній підприємець, політична діяльність, поліція буде відпрацьовувати всі версії. На сьогодні я не можу докладно відповісти, які мотиви цього злочину", - сказав він.

Коміссаров сказав, що скоїв злочин АТОвець.

"Той, хто скоїв злочин, АТОвець. Люди, які хоч раз натиснули на курок і бачили перед собою таку ж людину, хай це навіть буде ворог, вони уже перейшли якийсь психологічний бар'єр. Ми маємо зрозуміти, що всі, хто приймав участь у тяжких боях, вони психологічно травмовані. Я думаю, це наклало свій відбиток", - додав правоохоронець.

За його словами, організована злочинна група підготувала автомобіль на євробляхах для того, щоб втекти з області після виконання вбивства і "замести сліди", а для його виконання в місті Бердянськ використали інший автомобіль.

"В ході оперативно слідчих дій вдалося з’ясувати, що ймовірні злочинці можуть пересувалися на автомобілі іноземного виробництва з іноземною реєстрацією, на постах перевірялися всі автомобілі, завдяки цьому ми вийшли на злочинців, відпрацювали камери спостереження та опитали свідків", - сказав він.

Він наголосив, що камери спостереження зіграли вагому роль в розкритті цього злочину.

Також співробітник бердянського відділу поліції, який займався патрулювання в місті доповів, що помітив автомобіль, який часто знаходився біля місця злочину.

"В результаті оперативних заходів на одному з постів вони були встановлені, а на іншому їх уже чекали правоохоронці і вони були затримані", - сказав Коміссаров.

"Після затримання, завдяки свідкам злочину, завдяки камерам спостереження було ідентифіковано особу, яка приймала безпосередню участь у злочині", - наголосив він.

Наразі затриманим оголошено про підозру за ч.2 ст. 115 (умисне вбивство) і вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

Крім того у справі затриманий місцевий житель Бердянська, який надав автомобіль, за допомогою якого скоїли злочин.

Через таємницю слідства Коміссаров не повідомив більше деталей, але зазначив, що поліція працює.

Також він відмовився відповідати на питання про замовника вбивства, але зазначив, що вік затриманих від 30 до 40 років.

За його словами, виконавці злочину не живуть на території Запорізької області, вони приїхали в Бердянськ і готувалися до скоєння вбивства більше двох діб.

За його словами, поки затримані мовчать і не дають показів.

Також, за словами Коміссарова, вирішується питання про охорону для свідків злочину.

"Сармата" вбили пострілом у спину 31 липня.

1 серпня поліція повідомила, що затримала п’ятьох підозрюваних у вбивстві.

За даними прес-служби Нацполіції, невідомий вистрелив у 43-річного Олешка близько 12:30 на вулиці Східній.

За словами Андрія Маджарова, який вів стрім з місця вбивства, Олешка застрелили просто у нього на очах, убивця був з бородою і вистрілив двічі.

У Нацполіції повідомили, що за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство).

Альона Мазуренко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News