У ГПУ думають, що Януковича з Росії можуть дістати спецпризначенці

Вівторок, 21 серпня 2018, 11:53

У Генеральній прокуратурі виступають за створення спецпідрозділу для затримання колишнього президента Віктора Януковича за кордоном і доправлення його в Україну у випадку обвинувального вироку.

Про це сказав представник обвинувачення прокурор Руслан Кравченко в інтерв'ю "Громадському".

На запитання журналіста, яким буде фінальний результат у випадку обвинувального вироку, адже Янукович, найпевніше, виїжджати з Росії найближчим часом не збирається, Кравченко сказав:

"Я вважаю, що правоохоронні органи повинні зробити все, щоб це рішення виконувалося".

На уточнююче запитання прокурор відповів:

"Можливо, створити підрозділ на кшталт Моссаду, приміром. Щоб спецпризначенці проникли на територію РФ і доставили його в Україну".

У травні 2017 року Кравченко вже говорив, що українські правоохоронці здатні затримати і доставити в Україну колишнього президента Віктора Януковича після обвинувального вироку суду.

Як повідомлялось, екс-президента Віктора Януковича в Україні судять заочно, оскільки він не з’являвся на допити та судові засідання.

Захист екс-президента наполягає на тому, що підстав для заочного засудження їх підзахисного в справі про державну зраду немає.

За даними слідства, 1 березня 2014 року Янукович звертався до президента РФ Володимира Путіна з проханням ввести в Україну війська Російської Федерації.