Напад на Гандзюк: Князєв уточнив кількість підозрюваних

Середа, 22 серпня 2018, 09:49

Голова Нацполіції Сергій Князєв підтвердив, що в справі про напад на члена Херсонської міськради, активістку Катерину Гандзюк є 6 затриманих підозрюваних.

Про це він сказав у середу журналістам у Києві.

"На сьогоднішній день слідством притягується до кримінальної відповідальності шестеро громадян України, яких ми підозрюємо в участі або співучасті у вчиненні цього злочину", – сказав Князєв.

"До речі сьогодні будуть ряд судових засідань щодо обрання запобіжного заходу іще двом підозрюваним особам", – додав він.

Як повідомлялося, 31 липня у Херсоні невідомий облив співробітницю міської ради й активістку Катерину Гандзюк рідиною, яка виявилася концентрованою сірчаною кислотою.

Поліція розглядає напад як замах на вбивство.

3 серпня поліція повідомила про затримання підозрюваного в замаху на Катерину Гандзюк Миколу Новікова. 6 серпня його взяли під варту. Водночас представники захисту Новікова стверджують, що він має алібі та у день нападу був зовсім в іншому місці.

17 серпня правоохоронці затримали ще двох чоловіків, зокрема Віктора Горбунова.  

20 серпня суд у закритому режимі обрав йому запобіжний захід у вигляді арештуна 2 місяці.

Ввечері 20 серпня голова Нацполіції Сергій Князєв заявив, що в цій справі правоохоронці затримали ще 4 осіб.

Князєв додав, що більшість затриманих брали участь в антитерористичній операції на сході України.

21 серпня Херсонський міський суд арештував на 60 діб ще двох підозрюваних у нападі на активістку Катерину Гандзюк: Сергія Торбіна і Володмира Васяновича, які є учасниками бойових дій та свого часу були відзначені державними нагородами.

Генеральний прокурор Юрій Луценко в інтерв'ю УП зазначив, що у справі про напад на Гандзюк правоохоронці перевіряють колишнього начальника управління захисту економіки поліції Херсонської області Артема Антощука, з яким у Гандзюк був конфлікт.