Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У Херсоні працівниці міськради хлюпнули кислотою в обличчя

Вівторок, 31 липня 2018, 11:41
У Херсоні працівниці міськради хлюпнули кислотою в обличчя

У Херсоні невідомий облив кислотою співробітницю міської ради Катерину Гандзюк.

Про це повідомив у Facebook херсонський журналіст Сергій Нікітенко, якого побили 18 червня.

"Чоловік чекав біля під'їзду, і хлюпнув на Катю кислотою. У неї серйозні опіки. Зараз вона в лікарні, ніяких подробиць поки немає", – повідомив він.

У коментарі "Новинарні" Нікітенко уточнив, що кислота потрапила Катерині на руку й спину, частково й на обличчя; вона перебуває у шоковому стані.

Нікітенко на запитання, чи можуть бути пов’язані його побиття і напад на Гандзюк, припустив, що може йтися про конфлікт із Укртрансбезпекою (Державна служба України з безпеки на транспорті), бо "сильно вона їм насолила".

Поліція отримала повідомлення про напад о 08:47 вівторка.

"Зателефонував херсонець і повідомив, що його знайомій облили обличчя невідомою речовиною (попередньо кислотою). Потерпілою виявилася працівник міської ради", – сказано в повідомленні.

"Встановлено, що приблизно о 08:30 жінка вийшла з під’їзду. З кущів їй назустріч вийшов невідомий чоловік років 20-25, який тримав у руках ємність із рідиною. Невідомий вилив рідину, попередньо кислоту, в обличчя жінки, після чого втік", – інформує поліція.

"Потерпілу з опіками доставили в лікарню", – підтвердила поліція.

Попередня правова кваліфікація – ст.296 Кримінального кодексу України "хуліганство".

Поліція з’ясовує усі обставини події та вживає заходи для встановлення особи і затримання зловмисника.

Правоохоронці просять повідомити тих, хто близько 08:30 бачив нападника у мікрорайоні Таврійський, по вулиці 49-ї Гвардійської Дивізії.

Чоловік, який облив жінку невідомою речовиною, був одягнений у темну футболку, темну кепку, коричневі шорти та темне взуття.

 

Якщо комусь відоме місцезнаходження чоловіка на фото або його особа, просять повідомити поліції за номером "102" і гарантують конфіденційність.

 

Адвокат Масі Найєм написав у Facebook, що "Катя в реанімації" після нападу.

"Те, що це зроблено на замовлення місцевих проросійських сил типу гопника Кирила Стремоусова (він же – соціаліст з партії Іллі Ківи), – немає сумніву. Те, що цю справу не розслідуватимуть у поліції Херсонської області належним чином, – нам це так само відомо", – заявив він.

Катерина Гандзюк керує справами виконавчого комітету у Херсонській міськраді.

Катерина Гандзюк
Катерина Гандзюк
Facebook

У ЗМІ є інформація, що восени 2017 року Гандзюк звинуватила в корупції начальника Управління захисту економіки Нацполіціі в Херсонській області Артема Антощука. Він домагався спростування її поста, але програв суд.

Також менше року тому херсонська журналіст Ольга Яніві писала, що Гандзюк погрожує їй у блозі нібито після фотографії херсонського міського голови на дитячому майданчику: "Пошлю за Яніві групу зачистки, нехай в каустичній соді розчинять с*ку".

УП, доповнено

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування