Болтон допустив участь американських компаній у видобутку газу в Україні

Неділя, 26 серпня 2018, 01:17

Радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон не виключає участь американських та інших іноземних енергетичних компаній у видобутку природного газу в Україні.

Про це він повідомив на зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом у Києві, 24 серпня, пише DT.ua.

"Також є ресурси, які виробляються тут, в Україні, яка видобуває природний газ в обсягах, наскільки я розумію, достатніх приблизно для задоволення власних побутових потреб України у природному газі. Можливо, американські компанії, інші іноземні енергетичні компанії побачать привабливість у розвідці та видобутку газу в Україні", - сказав Болтон.

За його словами, він провів "дуже цікаве обговорення" з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом з питань енергоресурсів і ролі України в цій сфері.

Болтон також зазначив, що "це питання політики уряду України - шукати альтернативні енергоресурси, щоб не було залежності від Росії".

Як повідомлялось, Болтон заявив, що  Україна має шукати альтернативні джерела енергоресурсів через побудову трубопроводу "Північний потік-2".

Раніше у Держдепі США заявили, що можуть вдатися до запровадження санкцій проти енергетичних компаній Німеччини і низки інших європейських країн, що беруть участь в будівництві газопроводу "Північний потік-2".