Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗМІ: Агент спецслужб РФ більше 10 років працювала у посольстві США в Москві

П'ятниця, 3 серпня 2018, 03:57
ЗМІ: Агент спецслужб РФ більше 10 років працювала у посольстві США в Москві

Американські спецслужби підозрюють у шпіонажі на користь РФ росіянку, яка більше 10 років пропрацювала у посольстві Сполучених Штатів у Москві.

Про це повідомляє The Guardiаn з посиланням на джерело.

Видання пише, що мова йде про росіянку, яку для роботи в посольстві Сполучених Штатів найняла Секретна служба США.

"Вона мала доступ до внутрішньої мережі посольства, електронної пошти та баз даних, у тому числі з робочими графіками президентів, віце-президентів США та їх дружин, і потрапила у поле зору американських спецслужб через свої постійні неофіційні зустрічі з ФСБ", - стверджує джерело.

Але газета не уточнює, чи достеменно відомо про передачу росіянкою якихось секретних даних російським спецслужбам. The Guardian пише про перевірки в ФБР і ЦРУ, але нічого не пише про їх результати.

Росіянку запідозрили у шпигунстві співробітники підрозділу Держдепу США, який займається безпекою в американських дипломатичних представництвах. 

"На початку 2017 року співробітники Держдепу передали інформацію у Секретну службу, але там не стали проводити внутрішнє розслідування, на думку, джерела, щоб приховати ймовірний витік даних", - йдеться у статті.

Газета пише, що влітку 2017 року жінку звільнили - "під прикриттям" масштабного скорочення штату американських представництв у РФ на вимогу російької влади.

У Секретній службі розповіли виданню, що розуміють вразливість іноземних співробітників для зарубіжних спецслужб, тому не призначають їх на посади з доступом до важливої для національної безпеки інформації - їх обов'язки обмежуються допомогою в адміністративних і культурних питаннях, перекладі і зв'язках з місцевими відомствами.

У відомстві заявили, що до обов'язків екс-співробітниці, яку підозрюють у шпигунстві, входила співпраця у інтересах Секретної служби, у тому числі ФСБ, МВС і ФСО.

Сама росіянка на запит газети не відповіла.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування