Поліцейські вимагали у водія 10 тисяч: прокуратура почала розслідування

П'ятниця, 3 серпня 2018, 13:32

Прокуратура розпочала розслідування щодо поліцейських, які вимагали 10 тисяч гривень від водія за непритягнення до відповідальності за нібито нетверезе водіння.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

"Слідчі прокуратури області розслідують факт вимагання неправомірної вигоди за нескладання протоколу та непритягнення до відповідальності нетверезого водія (ч. 3 ст. 368 КК України)", - йдеться в повідомленні. 

 
Поліцейський, який вимагав у водія хабар 
Скриншот з відео 

Розслідування розпочали після публікації відеозапису на якому видно, як поліцейські вимагають, а потім і отримують від водія гроші.

"Ми всі бачили це відео. Кримінальне провадження зареєстровано. Досудове розслідування проводять слідчі прокуратури Харківської області. Усі обставини будуть  перевірені слідчим шляхом", - сказав на брифінгу в.о. прокурора Харківської області Артем Степанов.

Наразі поліцейських відсторонили від виконання службових обов'язків.

Досудове розслідування триває.

"Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна та спеціальною конфіскацією", - відзначили у прокуратурі.  

Зустріч з поліцейськими-хабарниками Ігорем Кравченком і Олександром Дергачем сталася вранці 31 липня на трасі у Чугуєві Харківської області. Відео опублікували 2 серпня.  

Користувач YouTube Олександр Куницький відзначив, що вони з товаришами-активістами проводили експеримент, і чоловік за кермом насправді був абсолютно тверезим, а поліцейський маніпулював драгером (прилад для вимірювання рівня алкоголю крові), оскільки процедуру перевірки провів некоректно.  

Після того, як водій віддав вимагачу гроші і на місце події виїхав Куницький, щоб взяти коментар у поліцейського, то правоохоронці утекли.

За словами чоловіків, які проводили експеримент, один поліцейський втік на службовому авто, залишивши напарника просто на дорозі, а другий заскочив у попутку і згодом зник у кущах.

Автори відеозапису написали заяву у поліцію за фактом вимагання правоохоронцем грошей.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування