Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-віце-прем'єра Вірменії звинуватили у перешкоджанні правосуддю

Субота, 4 серпня 2018, 09:53
Екс-віце-прем'єра Вірменії звинуватили у перешкоджанні правосуддю

Колишньому віце-прем'єру Вірменії Армену Геворкяну пред'явлено звинувачення у справі про події 1-2 березня 2008 року за ст. 332. ч.3 - перешкоджання правосуддю та обрано запобіжний захід.

Як повідомив начальник Спеціальної слідчої служби Сасун Хачатрян, Геворкян перебуває на підписці про невиїзд, пише "News.am".

За словами Хачатряна, суддя Конституційного суду Валерій Погосян поскаржився, що на нього "натиснули" з апарату другого президента Роберта Кочаряна, щоб він ухвалив рішення на користь Сержа Саргсяна.

"Публікація (на порталі Wikileaks, на яку послався Хачатрян - ред.) отримала підтвердження. Армен Геворкян і ще один чиновник намагалися чинити тиск на суддю КС Валерія Погосяна", - зазначив представник слідчої служби.

Хачатрян уточнив, що екс-віце-прем'єру загрожує покарання до 6 років позбавлення волі.

Також Хачатрян в ефірі одного з телеканалів частково розсекретив секретний наказ №0038, підписаний міністром оборони Вірменії Мікаелом Арутюняном про притягнення армії до розгону демонстрації 2008 р., пише АМІ "Новости Армения".

Згідно з наказом, з 23 лютого 2008 року весь склад збройних сил мав перейти на казармений стан, озброїти офіцерські групи табельною зброєю.

"Офіційно відкидалося, що військові брали участь у подіях. Було складено фальшиві документи, щоб приховати цей факт. Згідно з наказом, було доручено створити мобільні групи, здатні діяти у складній ситуації, і озброїти їх стрілецькою зброєю", - заявив Хачатрян.

З 20 лютого 2008 року вірменська опозиція на чолі з першим президентом Левоном Тер-Петросяном, який балотувався на президентських виборах і програв їх, проводила мітинги, висловлюючи невдоволення підсумками голосування. 1-2 березня акції протесту переросли у безлади і зіткнення мітингуючих з силами правопорядку, в результаті яких загинули 10 людей, понад 200 були поранені.

26 липня Спеціальна слідча служба Вірменії висунула звинувачення щодо другого президента Вірменії Роберта Кочаряна (1998-2008 рр.) в рамках справи про розгін демонстрації 1 березня 2008 року.

Кочаряна обвинувачено у справі про розгін акцій протестів 1 березня 2008 року і у поваленні конституційного ладу та заарештовано на два місяці.

У великому інтерв'ю, яке Кочарян дав 26 липня, він заявив, що кримінальна справа щодо нього сфабрикована і це політичне замовлення.

В рамках справи щодо подій 1-2 березня 2008 р. окрім Кочаряна пред'явлено обвинувачення за частиною ч. 1 ст.300 КК Вірменії "попередня змову з іншими особами з метою повалення конституційного ладу" - колишньому міністру оборони Вірменії Мікаелу Арутюняну і генсеку ОДКБ Юрію Хачатурову.

Арутюняна оголошено в розшук, Хачатуров звільнений під заставу в розмірі 5 млн. драмів.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування