До Азербайджана екстрадували представника "злодія в законі", що "керував" наркотрафіком

Субота, 4 серпня 2018, 11:58

Нацполіція затримала та екстрадувала до Азербайджану довірену особу "злодія в законі", який проживав в Україні за підробленими документами та кілька років перебував у міжнародному розшуку.

Як повідомили у Нацполіції, затриманий - 48-річний іноземець є довіреною особою "злодія у законі" на прізвисько "Гуллі".

На батьківщині чоловіка розшукували за вчинення кількох видів злочинів, зокрема за розкрадання чужого майна у великих розмірах, вчинення шахрайства у великих розмірах, вчиненого групою осіб, і підробку документів.

"Тривалий час розшукуваний ... виконував вказівки лідерів злочинного світу в одеському, західному регіоні та у Києві... Чоловік брав участь у злочинній діяльності організованої групи з міжнародними зв’язками, яка спеціалізувалась на наркотрафіку з Південної Америки до європейських країн", - повідомив перший заступник Голови Національної поліції України В’ячеслав Аброськін.

За його словами, затриманий надав "дуже важливі свідчення щодо злочинної діяльності "злодія у законі" українського походження".

"Він встиг дати дуже важливі свідчення органам досудового розслідування у низці особливо важливих кримінальних проваджень за фактами злочинів, скоєними лідерами кримінального світу", – заявив Аброськін.

 
 
фото - департамент комунікації нацполіції україни

У свою чергу заступник генпрокурора України Євген Єнін заявив, що екстрадований - громадянин Азербайджану Еміль Халілов, якого розшукував Інтерпол, пише Інтерфакс-Україна

"Генпрокуратура України спільно з департаментом карного розшуку Нацполіції України сьогодні вранці екстрадувала в Азербайджан громадянина цієї країни Еміля Халілова, якого тривалий час розшукував Інтерпол", – повідомив Єнін на сторінці у Facebook. 

За даними Єніна, нещодавно Халілов "отримав статус особи, що прагне стати "злодієм в законі".  

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News