Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Парубій розповів, чим займеться Рада восени

Субота, 4 серпня 2018, 19:59

Верховна Рада на осінній сесії розгляне проект Виборчого кодексу, оновлення ЦВК та імплементаційні законопроекти до ухваленого нещодавно закону про нацбезпеку в новій редакції.

Про це повідомив голова парламенту Андрій Парубій журналістам на Львівщині в суботу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Усі виборчі законопроекти важливі у виборчий рік. У жовтні залишиться рік до парламентських виборів. До президентських ще менше. Тому одним із перших законів важливо буде упорядкувати виборче законодавство. Тому важливим буде ЦВК, Виборчий кодекс", – сказав він.

За словами спікера, найбільш складним буде розгляд проекту Виборчого кодексу.

Крім того, Парубій заявив, що восени парламент має розглянути законопроекти, що імплементують закон про національну безпеку.

"Ми ухвалили рамковий закон. І буде необхідність ухвалити профільні закони про Службу безпеки, закон про розвідку, закон про створення у Верховній Раді комітету з питань розвідки. Це буде окремий важливий блок – питання національної безпеки та оборони", – пояснив він.

За словами голови парламенту, належить також розглянути блок гуманітарних законопроектів і питання реформи парламенту.

"Я запропоную цілу низку ініціатив на осінь, щоб максимально, знаючи всі недоліки, труднощі, з якими стикається український парламент, можна було упорядкувати, зробити оптимальну систему управління", – сказав спікер Верховної Ради.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування